IHANAT IHORASVAT

Ei, en kirjoita postausta meikäläisen rasvakerroksista vaan ihan omatekemistä vartalorasvoista.

Meillä oli vielä vuosi sitten sellainen kokeilu rasvojen kanssa, toisen äidin ihottuman myötä. Voi kun niin monessa purnukassa lupaillaan kuinka tämän voiteen myötä saat ihanan syväkosteutetun ihon, tai pitkäkestoista kosteutusta erittäin kuivalle iholle, tai kuinka tämä voide on erittäin ravitseva vartalovoi ja pehmentää välittömästi vartalosi karheimmatkin kohdat ja muuta diipadaapaa. Meillekkin ostettiin purkki jos toinenkin. Meiltä siis löytyy tavaraa kun apteekkarin hyllyltä, on perusrasvoja kuin apteekissa konsanaan ja niitä ei niin perusrasvoja. Kokeiltiin myös monia mahdollisimman luonnollisia voiteita. Yksikään ei ollut toimiva! Mainoksen uhri, hähää.
Varmasti nämä riittää jos sulla on ihan sellainen normaali pikkaisen talven purema iho, joka vähän nyt tuntuu kuivakalta. Mutta kun toi toinen äiti välillä varisee niin, että mietin onkos tullut talvi nyt kodin keskelle ja laitetaankos pesä myös pikkulinnuille. Eh.

Sitten jotenkin löydettiin pihkavoide, vuoden testailujen jälkeen. Ainoa miinuspuoli siinä oli sen suolainen hinta. Kun niitä purnukoita meni 1/vko!
Tämän myötä alettiin miettiä, että hitto jos tätä osaa joku muukin tehdä niin miksei osattais mekin. Sitte me kerättiin mökiltä pihkaa ja ostettiin Lahtisen vahavalimosta mehiläisvahaa ja ruvettiin tuumasta toimeen. Ja saatin aikaiseksi rasvaa. Woohoo.

Myöhemmin sitten tästä innostuneena kävin myös työväenopiston luonnolliset voiteet -kurssin. Sieltä sain sitten nippelitietoa hommaan. Ja muuten tuossa atooppisen ihon hoidossa on tärkeää, että rasvaa vaihdellaan, ettei iho totu yhdenlaiseen. Siksi näin itse tehden se onkin helppoa kun voit vaihdella eri öljyjä rasvoihin. Ja jos tuoksuja kaipaa niin eteerisistä öljyistä niitä saa. Sekin on oma maailmansa ja niillä tuoksuilla omat merkityksensä. Mutta ei mennä nyt siihen.
Parasta näissä voiteissa on se, että nää käy kaikille, kun ei ole parabeenejä, säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, silikonia tai muuta ihoa tukkivaa mömmöä. Tai vettä. (Sitä kun löytyy oikeastaan jokaisesta kaupan purnukasta.) Vesi meinaan tekee rasvoista sellaisia litkuja. Nää itsetehdyt on siis aika paksua kamaa ja normaali ihoon näitä ei tarvitse lotrata. Nämä onkin ainoita voiteita joita toinen äiti enää viitsii kokeilla, vaikka eivät ongelmaa poistakkaan.
 

Tässä ois nyt sitten iltapuhdetta teille. Tämä on sellaisen ihan perusvoiteen ohje, jos muillakin löytyy tarvetta kunnon voiteelle.

VEDETÖN PERUSVOIDE

40g mehiläisvahaa
180ml öljyä  (Riippuen voiteen käyttötarkoituksesta, sen mukaan valitaan öljyt)
   80ml oliiviöljyä
   60ml rypäleensiemenöljyä
   40ml kookosöljyä
(20 gtt eteeristä öljyä)

Tee vesihaude ja mittaa öljyt sekä mehiläisvaha kulhoon.

Sekoita lusikalla mutta älä vatkaa ilmaa sekaan.

Kuhan mehiläisvaha on sulanut öljyjen joukkoon ota kulho pois vesihauteesta.

Sekoita rauhallisesti, jotta seos jäähtyy tasaisesti.

(Lisää eteeriset öljyt, kun seos on jäähtynyt niin, että voidetta jää kevyesti kulhon reunoille.)

Purkita desinfioituihin purkkeihin. Tästä määrästä tulee siis yksi isompi purkki. Kts. millit.
Ja Voide on valmista kun se on jäähtynyt.

He he helppoa!

Voide muuten säilyy n.vuoden huoneenlämmössä. Eteeristen öljyjen avulla vieläkin pidempään. Meillä nää "säilyy" pari viikkoa.

Lisää tietoa saa allekirjoittaneelta tai sitten alan kirjoista. Esim. Hyvää oloa luonnosta, tee itse saippuat, voiteet ja öljyt - Coutts Cheryl & Warren Ada. Tai tietty internetin ihmeellisestä maailmasta.