JOULUPIPAREITA

Lauantaina mini nukkui päikkärit, kättä ilmaan. Ilmeisesti hänkin on jouluihminen, kuten äitinsä. Tai ainakin haluaa maistaa joulupipareita tissimaidon muodossa. Joten pääsin leipasemaan joulupiparitaikinan. 

Toinen äiteistä ei sitten oo niinkään jouluihminen, paitsi ehkä nyt minin myötä sitäkin on purassu pieni joulutonttu, kai. Minä taas rrrakastan kaikkea jouluun liittyvää, joulupipareita, joululauluja, joulukoristeita, joulutorttuja, glögiä, joulu sitä ja joulu tätä. R-A-K-A-S-T-A-N!

 

Mutta niin niihin pipareihin. Meillä leivonta pitää olla gluteenitonta toisen äidin atopian takia. Minä taas oon ollu maidottomalla ja gluteenittomalla imetysdieetillä minin refluksi-vaivan takia. Tosin näihin nyt otin mukaan voin (eikä näistä pipareista ois mitään tullutkaan ilman voita). 

 

Tässä ois nyt sitten ohjetta millä piparit pyöräytin. Mausteita saa olla mun makuun reilusti ja maistelinkin taikinaa (tietysti vain mausteiden takia) ja lisäilin niitä, joten tässä osviittaa antavat määrät.

 

GLUTEENITTOMAT JOULUPIPARIT

  • 150 g sokeria 

 

  • 100 g siirappia
  • 150 g voita
  • ½ dl kookosriisimaitoa (voit käyttää myös kermaa)
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 3 tl kanelia
  • 1 rkl neilikkaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2rkl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 kananmunaa
  • 500g gluteenitonta jauhoa (käytin semper fin mixiä)

 

 

  1. Lämmitä siirappi ja sokeri kattilassa välillä sekoittaen, kunnes sokeri sulaa.
  2. Sekoita joukkoon voi. Kun voi on sulanut, ota kattila pois liedeltä.
  3. Sekoita joukkoon kookosriisimaito ja sen jälkeen sooda. Sekoita vispilällä.
  4. Lisää mausteet. 
  5. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kananmuna. Sekoita vatkaimella.
  6. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinan kuuluu olla pehmeää tässä vaiheessa.
  7. Jätä taikina kulhoon tai kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
  8. Leivo piparkakut seuraavana päivänä. Jauhoita pöytä, kaulitse taikina ja painele muoteilla piparkakkuja. Lisää jauhoja tarpeen mukaan.
  9. Paista 175°C 5-8min.

 

 

 

 

 

 

 

 



Siellä ne nyt likaisen uuninluukun takana paistuu.

 

 

 

 

 

Näistä tuli mun mielestä melkein yhtä hyviä kuin gluteenillisista siskoistaan, joten näitä kehtaa tarjota vaikkei olisikaan herkkä gluteiinille.


Tänään minillä on ollut paskapäivä, sanan joka muodossa. Jep ja mahaan sattuu, pukluttaa, nukuttaa. vituttaa.. Vihdoin se väsyi päikkäreille. Mitä onhan kello jo kohta neljä, iltapäivällä! Ja minä se pääsen syömään.. Niin - juureksia, kun en muuta nyt uskalla. Tuntuu että kaikki mitä syön vaikuttaa minin refluksiin. Ja nyt yritän eliminoida kaiken ärsyttävän pois, saa nähhä kuin käy. Nälkä ainaki mulla on jos ei muuta. Ja arvatkaa kuinka kiva on vaan katella noita pipareita?