JULIUS CAESARIN HERPES JA MÄTÄMUNA

Lueskeltiin täällä olevaa vaelluskirjaa ja siitä löyty mielenkiintoinen kohde. Manilvan lähellä sijaitseva Banos de la Hedionda, rikkilähteen ympärillä oleva roomalainenkylpylä, joka on rakennettu vuonna 61 eKr. Legenda kertoo, että itse Julius Caesar laittoi alkuun kylpylän rakentamisen sen jälkeen kun hänen herpes oli parantunut lähteen vedessä. Lähteellä kerrotaan muutenkin olevan parantavia vaikutuksia muun muassa ihosairauksiin. Tästähän mä tietenkin innostuin ja pakotin koko konkkaronkan lähtemään mukaan kylpemään.

Tässä vaiheessa meitä oli vielä isompi porukka kasassa kun vaari ja mumma oli viikonloppu visiitillä. Niimpä me suunnattiin sitten Manilvaan päin ja parin eksymisen jälkeen löydettiin sopiva paikka autolle ja lähettiin talsimaan lähdettä kohti. Ei ollu pitkä matka kävellä kun oltiin jo perillä.

Hajustakin sen jo tunnisti. Mätä kananmuna lemusi jo pitkän matkan päähän.

Ennen kylpemään menemistä iho piti käydä vuoraamassa savella.


Vesi oli yllättävän lämmintä, varmaan joku vähän alle 20 astetta. Se kuulemma pysyy saman lämpöisenä ympäri vuoden.

Oli kyllä ihan huippukokemus käydä tuolla pulikoimassa Caesarin kanssa. Pieni pettymys kuitenkin koitti seuraavana päivänä, kun mun iho ei ollutkaan kokenut ihmeparanemista lähteessä kylpemisen jälkeen. Mutta tulipahan sekin kortti tsekattua.

-Ulla