Kolmen kopla Repovedellä

Oltiin haaveiltu jo pitkään pääsystä nauttimaan Suomen kauniista luonnosta ja nyt siihen oli mahdollisuus. Mietittiin sopivia retkikohteita, mitkä olisi sopivan ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja päädyttiin lähtemään Repovedelle. Repovesi sijaitsee hieman Kouvolasta ylös päin ja sinne ajaa Helsingistä autolla sellaset 2,5h.

Pakattiin kimpsut ja kampsut mukaan ja lähettiin matkaan Minin kummin kanssa. Tarkoituksena oli ottaa reissu nauttimisen ja fiilistelyn kannalta eikä tarpoa hikihatussa suoritusmielessä. Yöpymispaikaksi olin suunnitellut kansallispuiston itäosassa olevaa Lojukosken tulipaikkaa. Auto jätettiin Tervajärven pysäköintialuelle (Kivisilmäntie 720, Kouvola). Sieltä Lojukoskelle oli matkaa sellanen 3,5 km. Halusin koittaa löytää jonkun syrjemmässä sijaitsevan paikan jos vaikka päästäisiin nauttimaan luonnosta ihan vaan omalla porukalla.

Repoveden kartta

Lojukoski oli todella nappivalinta! Upea paikka ja siellä ei yöpynyt ketään muita kuin meidän kolmen kopla. Tepasteltiin yöpymispaikalle ja alettiin laittaa telttoja pystyyn. Helppo homma. Sinänsä. Paitsi, että meiän Halti XPD Pro teltta on taidettu suunnitella kippari Kalleille, koska telttakeppien saaminen niille kuuluviin kiinnityskohtiin vaatii vähintään kaks naista vääntämään ja sillonkin homma onnistuu just ja just ärräpäiden saattelemana. Noh. Teltat saatiin vihdoin pystyyn ja päätettiin lähteä nauttimaan luonnosta vähän kevyemmin kantamuksin ja suunnattiin Lojukoskelta tsekkaamaan miltä näyttää Kirnukankaan laavu. Kirnukankaan laavun alue sijaitsee vähän soistuneen lammen lähellä. Porukkaa siellä oli paljon enemmän kun meiän majapaikassa, joten oltiin tyytyväisiä paikkavalintaamme. Kirnukankaalta palattiin sitten lähtöpaikkaan seuraillen ampuma-alueen rajaa. Joo luit oikein. Repoveden kansallispuisto rajautuu idässä Pahkajärven ampuma-alueeseen ja varoalue on rajattu sinivalkoisin merkein puiston itäpuolelle. Sinne ei siis ole asiaa.

Lähdössä ompi tunnelmaa
Lähtötunnelmaa Telttapaikat olivat mukavan tasaiset Lojukoskella Notskipaikkaa Lojukoskelta Retkievästä

Ilta menikin sitten notskin äärellä nauttiessa vaikka tosin sato vettä jonkin verran. Mutta eihän me nyt sokerista olla. Yöllä pääsinkin testaamaan mun uutta eräily hankintaa eli Therma Restin Womens ProLite Plus makuualustaa. Se oli kyllä todella hyvä valinta. Varsinkin kun mun vanha alusta oli sellanen muutaman kympin ilmatäytteinen alusta jonka kanssa paleli jos oli vähänkin kylmempää. Noh. Nyt en sitten palellu. Hikoilin koko yön kun pieni porsas. Pitänee seuraavalla kerralla ottaa mukaan vaan kesämakari..

Aamupala tunnelmaa <3

Katkonaisten yöunien ja hikoilujen jälkeen nauttittiin pannukahvit ja evästä. Mulla oli testissä myös mun toinen uusi erähankinta eli Sawyer Mini vesifiltteröinti systeemi. Jos mä jotain inhoan niin veden roudaamista mukana. Sawyer minin avulla siltä voi välttyä. Se on tosi monipuolinen väline. Voit joko täyttää mukana tulevan pussin vedellä ja siitä sitten täyttää oman pullosi tai minkä vaan tai sitten mukana tulevalla pillillä voit juoda vaikka suoraan jostain jorpakosta. Kätevää! 

Sawyer Mini oli meillä kovassa käytössä

Sit lähettiin tarpomaan takasin autolla kiertoreittiä pitkin. Suunnattiin Kuutinkanavalle ja siitä Lapinsalmelle paistamaan viimeset makkarat ja syömään eväät ja siitä sitten Ketunlossin kautta Talakselle ja takaisin Tervajärven parkkiksille.

Lapinsalmen riippusillalla koko kopla
Matka kuvaa Riippusiltaposea Kohti Ketunlossia

Huikea oli reissu, voin suositella kaikille! Eksymisen vaaraa ei ole ja maasto on hienoa ja vaihtelevaa. Pian uudestaan jossain eri kohteessa tai sitten Repovedellä, mutta kenties maastopyörän selässä. Oli kyllä niin hienoa MTB maastoa, että iski houkutus..ehkä ensi kerralla pyörän selässä.


Lisätietoa Repovedestä:
Retkikohteen esite:
http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/repovesifineng.pdf

Sawyer Mini:
https://sawyer.com/products/sawyer-mini-filter/