Maastopyöräilyä Fiskarssissa

Törmäsin netissä mahtavaan uutiseen siitä, että Fiskarssiin ollaan rakentamassa ammattimaisesti suunniteltuja ja tehtyjä maastopyöräreittejä. Merkityt reitit on todella harvassa, joten odotin niiden testausta kuin kuuta nousevaa. Varsinaiset reittien avajaiset pidetään 10.9.2016, mutta osa reitistöstä avattiin jo käyttöön 1.8.2016.

Katsoimme netistä reittikarttaa ja päätimme lähteä tietenkin kokeilemaan vaikeimmaksi merkattua eli punaista reittiä. Alku lähti lupaavasti käyntiin kun saatiin niskaamme kunnon kaatosade. Kivaa pientä lisähaastetta reitille ettei olisi liian hyvä pito renkaissa.

Seurailtiin reittimerkintöjä ja lähettiin innokkaina sotkemaan menemään. Ehkä vähän liiankin innokkaasti..poljettiin aikamme ja ihmeteltiin, että taitaa olla vielä vähän keskeneräiset merkinnät kun ei meinannut löytyä oikeaa polkua tai merkintöjä. Jatkettiin aikamme polkemista kunnes tupsahdettiin sitten selkeämmin näkyvälle polulle ja siellä näkyi hienosti reittimerkinnätkin. Se miksei niitä ollut näkynyt selvisi sillä, että ne oli ollut puiden väärällä puolella. Tai siis ihan oikealla puolella. Me vaan oltiin puiden väärällä puolella. Oltiin sitten heti alkuun lähetty seuraamaan punasen reitin sijasta sinistä ja vielä kaiken lisäksi väärään suuntaan. Noh. Tekevälle sattuu.

Löydettiin sitten se oikea reittikin alun harhailun jälkeen. Alkupätkä polusta oli aika helppoa maastoa, mutta reitin edetessä se muuttui teknisemmäksi ja paikoitellen oli tosi haastavia kohtiakin. Mun renkaissa ei ollut sitten ollenkaan pitoa niin jouduin monessa kohtaa talutushommiin kun pito katosi täysin. Saattoipa taidoissakin olla parantamisen varaa...

Fiskars village trail center
Down we go..

 

Reittiopasteita Maisema vesitornin läheltä Peruspolkua

Vaikka reitti mikä me ajettiin oli vain noin 15 km pitkä, niin se tuntui kyllä jaloissa pidemmältä, ehkä sen takia että reitillä ei hirveesti ollut lepopätkiä vaan se oli oikeesti polkua ilman suuria siirtymäreittejä hiekkateillä. (Tai sitten mulla paino vaan edellisen päivän treeni pahasti jaloissa). Suurin osa reitistä oli metsäpolkua, mutta mukaan mahtu myös lyhyitä kalliosettejä. 

Fiskarssin vesitornin läheiset maisemat
Tästä alko siisti downhill pump trackki

Tästä kohdasta on myös Samu Salon kuvaama pieni videopätkä. Alla myös muutama Samun ottama kuva.

Reitti oli kiva käydä ajamassa. Se ei ollut mikään tajunnan räjäyttävä polkuekstaasi, mutta tosi kivaa vaihtelevaa maastoa silti. Ainakaan tällä sadekelillä se ei ollut ihan helpommasta päästä eli ihan ansaitusti on merkitty vaikeaksi reitiksi. Mutta jos on vähääkään polkenut niin reitistä selviää helposti.

Kaikki pojot tälle polkuprojektille, ihan mahtava homma. Näitä pitäisi saada paljon lisää Suomeen! Kannattaa käydä kokeilemassa jo nyt. Homma tosiaan vielä jatkuu ja polkuja on tulossa lisää myöhemmin.

Gepsiä reitistä en kehtaa julkasta kun jäätäis niin pahasti kiinni meiän harhailuista ;-) Nii ja kuvat on tietenkin otettu niistä kohista missä polku on ihanan siistiä ja selkeetä. Reitillä oli paljon myös juurakkoja ja kivikkoja. Ei muuta ku testaamaan.