Poronpolku MTB - poljetaan ihan poroina

Koko pitkän talven ajan haaveilin ja googlailin kivoja maastopyöräreittejä Suomessa. Yks mitä oli hirveesti kehuttu oli Lopella sijaitseva Poronpolku. Siellä järjestetään syksyisin ihan virallinen Poronpolun polkaisu -tapahtumakin, mutta itseäni houkutti polkea rauhassa ilman hirveitä ihmismääriä. Siispä houkuttelin kaverin mukaan ja ei muuta kuin kohti Loppea. 

Poronpolku kartta

Alotettiin reitti Poronpolun eteläosista Komion luonnonsuojelualueelta Luutalammin parkkikselta. Pikaiset pyörien huollot ennen lähtöä. Tietenkin niin, että kaveri huolsi molemmat pyörät ja mä patsastelin vieressä ja ihmettelin vieressä. Jo parkkiksen lähistö oli ihan huikee paikka! Tarkoituksena meillä oli vetää sellainen noin 30 kilsan mittanen lenkki ja pitää taukoa Pilkuttimen laavun seudulla mistä löytyy tulipaikka.

Maasto oli Komion alueella ihan huikeeta, upeeta polkua, jyrkkiä mäkiä ja hyvää fiilistä. Harjuille nousut oli niin jyrkkiä, että mulla meni taluttamiseksi mutta sitäkin kovempaa painelin sit alaspäin.

Poronpolku - harjua alas
Poronpolku mtb


Ilma sattui olemaan aivan täydellinen, pilvetön taivas ja aurinko paisto täydeltä terältä. Tauko vietetiin Pilkuttimen laavulla, joka oli todella hieno.

Pilkuttimen laavu

Eväiden syönnin jälkeen jatkettiin matkaa kohti reitin kääntöpistettä. Ihan täydellistä baanaa.

Poronpolun neulasbaanaa

Käytiin paluumatkalla tsekkaamassa myös Marskin maja. Tosin väärältä puolelta järveä. Hups. Poronpolku päivänä tässä välissä menee lossi, mutta se ei ole muutoin käytössä.

Marskin majan väärällä puolella
poronpolku mtb
Poronpolku mtb

Reitti on merkitty maastoon tosi hyvin, mutta silti on jonkin näkönen kartta hyvä olla mukana. Reitillä on erikseen merkitty maastopyöräreitti.

Viimeinen pikku tauko pidettiin soistuvan lammen rannalla ennen autolle palaamista. Ihana hiljaisuus ja rauha.

 

Maisemat ja reitti oli ihan uskomattoman hienot, ehdottomasti parhaita polkuja mitä olen polkenut. Reitti oli ihana yhdistelmä single trackiä, hiekkateitä ja leveämpää polkua. Ei voi muuta kun suositella kaikille! Ensi reissu haaveena on lähteä yhden yön reissulle Melkuttimien alueelle.

Tässä vielä GPX reitistä mikä tehtiin.

http://jalki.fi/routes/566

(Eli lataamalla GPS sovelluksen kännykkään pystyy kivasti seuraamaan reittiä jos haluaa.)

Linkkejä aiheeseen:

Poronpolun polkaisun nettisivut

http://www.luontoon.fi/poronpolku