Pako Mysteerihuoneesta - Room Escape Lappeenranta by Mysteeri on täällä!

Tuolta yläkerrasta löytyy kaupungin uusin pakohuonepeli.

"Jos suoritat Lappeenrannan kaduilla gallupia, sanoisivat kaikki tietävänsä kyllä Pulu-Jaken. Tämä jokaisen lappeenrantalaisen tietämä, mutta harvojen tuntema persoona voidaan nähdä iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäsunnuntaisin omalla puistonpenkillään Kirkkopuistossa syöttämässä rakkaita pulujaan." Näillä sanoilla alkaa tarina Valtakadun erakosta, joka on toinen uuden pakohuonepelin tarjoamista mysteereistä.

Lappeenrannan keskustaan, Amarillon yläkertaan, on valmistunut kaksi erilaista mysteeriä sisältävä pakohuonepeli. Saimme mahdollisuuden päästä kokeilemaan mysteerin ratkaisemista ennen virallisia avajaisia ja neuvottelut mukaan lähtevän tiimin kanssa olivat melko lyhyet, neljä osallistujaa ilmoittautui mukaan heti. Ryhmän koko voi siis olla 2-5 henkilöä ja kuten arvata saattaa, mitä enemmän viisaita päitä lyödään yhteen, sen paremmin mysteerin ratkaisu onnistuu. Meidän lopullinen ryhmä oli neljä henkilöä, lankomies joutui perumaan tulonsa kotona (vieläkin) käynnissä olevan pakohuonepelin takia, heidän vauva ei ole löytänyt reittiä ulos vaikka 9kk ajastin on jo päättynyt..

Auton voi myös tarvittaessa pysäköidä kätevästi Amarillon katolle.

Tiimimme molemmat naiset olivat käyneet kerran aikaisemmin testaamassa pakohuonepeliä, joten heillä oli jotain käsitystä siitä mitä oli tulossa. Minulle ja siskoni miehelle kokemus oli ensimmäinen, mutta jonkunlainen käsitys meillä kuitenkin oli. Ennen pelin alkamista Mysteerikko Anna kertoi meille pelin ohjeet, jotka olivat hyvin selkeät: mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Mysteerikko seuraa pelin etenemistä ja antaa tarvittaessa vihjeitä ongelmien ratkaisemiseksi. Lyhyen briiffauksen jälkeen meidät saatettiin siteet silmillä huoneeseen, kerrottiin Valtakadun erakon tarinaa ja ovi laitettiin lukkoon Mysteerikon poistuessa huoneesta. Kun 60 minuutin ajastin käynnistettiin, saimme poistaa siteet silmiltä ja aloittaa mysteerin selvittäminen.

Mysteerikko Anna ohjeisti meidän tiimin tarinan syövereihin.

Neljän hengen tiimi oli sopivan kokoinen ratkaisemaan ongelmia, ainakin näin ensikertalaisen mielestä. Jokaiselle riitti tekemistä ja pulmien selvittäminen eteni sujuvasti. Mysteerikko Anna antoi sopivin väliajoin vihjeitä, jotta tarina eteni jouhevasti. Ja se tarina olikin mukaansa tempaava, sillä kaikki huoneen ulkopuolella olevat asiat katosivat mielestä tunnin ajaksi. Vaikeustaso oli oikein sopiva ainakin meidän tiimille ja se näkyi myös tuloksessa: ratkaisimme mysteerin ja pääsimme ulos reilusti etuajassa, kelloon jäi jopa 15 sekuntia ylimääräistä!

Mysteeri ratkesi, tiimi poseeraamassa pelin jälkeen.

Room Escape Lappeenranta oli oikein miellyttävä kokemus. Meidän kokeiltavana ollut Valtakadun erakko on peleistä paremmin aloittelijoille soveltuva, joten vaikeustasokin oli sopiva. Toinen mysteeri eli Pankin kauhu on mysteerikkojen mukaan hieman haastavampi tasoltaan, eli soveltuu paremmin aikaisemmin pelanneille. Valtakadun erakkoa on mahdollista pelata myös mittelönä kahden eri tiimin välillä, koska samanlaisia huoneita on tarjolla kaksi.

Kenelle Room Escape Lappeenrantaa suosittelisin? Tietysti kaikille, jotka ovat aikaisemmin pelanneet vastaavanlaisia pelejä. Polttarit, synttärijuhlat, työpaikan virkistyspäivä tai ihan vaan illanistujaiset saavat viihdyttävää sisältöä. Kaveriporukat, jotka kaipaavat jotain erikoisempaa illanvieton aloittamiseen. Kaksi tiimiä kasaan, mittelö Valtakadun erakon mysteerin ratkaisemisesta käyntiin, häviäjät tarjoavat alkupalat alakerran Amarillossa.

Myyntiin on myös tulossa lahjakortteja, joita voi käyttää Room Escape Lappeenrantaan. Jos mietit jotain erilaista syntymäpäivälahjaa tai ideoita kohta lähestyvän joulun varalle, kannattaa pistää mieleen tämänlainen lahjaidea. Mysteerien ratkaisemiseen on ikäraja K-15 eli sinne voi lähettää myös teini-ikäisen kavereiden kanssa. Peliaikoja voi varata osoitteesta https://roomescapelappeenranta.fi/

Me pääsimme huoneesta ulos.. Pääsetkö sinä?