Sinkkumiehestä suurperheen isäksi

572 päivää.

Sen verran aikaa kesti ensi tapaamisesta siihen hetkeen, kun lapsia olikin viisi. Joku voisi sanoa, että aika nopeaa toimintaa, mutta eikös tehostaminen ole tämän päivän trendi. Kaksi poikaa sain uusperheen alkaessa muodostua heti ensimmäisten viikkojen jälkeen. Vajaan vuoden seurustelemisen jälkeen päätimme yrittää "sitä yhtä tyttöä", mutta tytön mukana samaan kimppakyytiin ahtautui kaksi poikaa. Vuodessa elämäni oli vaihtunut pleikkarin pelaamisesta seitsemän henkisen perheen tulevaisuuden suunnitteluun.

Tieto kolmosraskaudesta muutti suunnitelmia täysin. Tulevan talon tontti oli jo katsottu ja talopaketteja vertailtu. Ruksit niiden suunnitelmien yli ja etsimään valmista ratkaisua. Löysimme onneksi suht helposti meidän tarpeisiin riittävän ison talon sopivalta alueelta. Iso takapiha, hiekkalaatikko, keinu ja leikkimökki valmiina leikkejä varten sekä isommille bonuksena puumaja. Aikataulut vanhan asunnon myynnin ja uuden vapautumisen suhteen eivät tietenkään osuneet kohdalleen, joten teimme pienen parin kuukauden välimuuton kolmosten syntymisen jälkeen.

Nyt on takana ensimmäinen vuosi suurperheen isänä ja voin sanoa, ettei tylsää hetkeä ole ollut. Olen parhaillaan 9 viikon "kesälomalla" isyysvapaan ja vuosiloman yhdistämisellä. Pääsen siis päivittäin seuraamaan kolmen pienen ja kahden vähän isomman lapsen touhuamista ja kehittymistä. Toiset opettelevat kävelyä ja kiipeilyä, toiset jalkapalloa ja pyöräilyä.

Miltä arki sitten näyttää? Kuvan tilanne on esimerkiksi normaalia kun jotain uutta ilmestyy, hetken hiljaisuuden jälkeen löytyi kolme pientä tietokoneen tutkijaa.

Me vaan tutkitaan hieman..

Hiekkalaatikolle on jo tuotu kesän ensimmäinen peräkärryllinen uutta hiekkaa. Tällä tahdilla saamme syksyllä hakea sitä uudestaan, niin paljon hiekkaa lapioidaan suuhun ja vaatteiden mukana kuljetetaan sisälle. Hiekkalaatikot ovat keinujen lisäksi joka paikassa suosikkijuttuja. Kävimme jo testaamassa Lappeenrannan Hiekkalinnan hiekkalaatikkoa, todella hienoa hiekkaa joka menee kaikkiin paikkoihin.

Hiekkalinnassa leikkimässä (ja maistelemassa vähän..)

Onko näin nopea elämänmuutos sitten ollut liikaa, liian nopeasti? Ei omasta mielestäni, tottakai kaikki on muuttunut, mutta elämän on tarkoituskin kehittyä ja muuttua ajan mittaan. Aikaisemmin katsoin paljon jääkiekkoa, futista ja formulaa, nyt ei ole aikaa katsoa tai aina ei edes iltaisin jaksa jäädä seuraamaan. Kavereiden seurassa ei tule istuttua iltaa kovin usein (sori kaverit!), mutta niistä harvoista kerroista tuleekin nautittua aiempaa enemmän.

Elämä kulkee sykleissä, eikä tätäkään aikaa kestä kauan. Vaikka välillä päivät tuntuvat samanlaisilta, vaipanvaihtoa ja syöttämistä kuin liukuhihnalla työskentelisi, ei tätäkään aikaa kestä kauan. Vuoden päästä tilanne on taas aivan eri, puhumattakaan viiden vuoden päästä. Pitää vain osata nauttia tästä hetkestä, katsella kun kolme pientä vaippapöksyä syöksyy iskää karkuun vuorotellen. Kaikista hauskinta niillä taisi olla kylvyn jälkeen karatessaan nauraen ilman vaippaa ympäri taloa ja iskä yritti yksin saada takaisin vaipanlaittoon.

Meidän arki ei ole ihan tavallisen perheen arkea.. Tervetuloa mukaan seuraamaan :)