Syksyn uudet leikit

Kesän alussa kolmen pienen nappisilmän ykkösleikki oli sohvapaini, mutta se on onneksi kehittynyt turvallisempaan suuntaan. Muksahduksia lattialle ei tapahdu edes ihan joka päivä, ehkä askellus on kehittynyt paremmaksi pehmeällä alustalla. Nyt on myös ihan uudet suosikkileikit.

1. Läppää ja litistä

Nyt mie litistän Jessen ja se yrittää paeta

Tässä on kyseessä kaksiosainen leikki, jossa ensin joku (yleensä Jesse) läppää kerran tai pari toista päähän (yleensä Leevi). Läpätty napero tuijottaa hetken läppääjää parhaalla "mitä hittoa sie luulet tekeväs" -katseella ja läppääjä hymyilee naureskellen takaisin. Läppäyksen uhri hyökkää tämän jälkeen litistämään hymyn pois naamalta ja litistettävä yrittää vinkuen päästä pakoon. Leikki päättyy joko onnistuneeseen pakenemiseen tai tuomarin väliintuloon vinkumisen yltyessä kovemmaksi.

2. Kiivetään kaikkialle

Nyt mie yletän nääiiin korkeelle

Leevi ylettää pisimpänä moneen paikkaan johon kahdella pienemmällä ei ole vielä pääsyä, kuten joidenkin ovien kahvoihin. Mutta eteenkin Jesse on ymmärtänyt ottaa ketteryytensä käyttöön kiipeilyssä. Jos et yletä, ota koroke. On se sitten tuoli, lelu tai vaikka maatila. Ja kun yksi on päässyt kokeilemaan uutta jalustaa niin muidenkin pitää päästä testaamaan, yleensä samaan aikaan edellisen kanssa. Myös keittiön pöydälle pääsee tosi helposti, ensin vain tuolille ja siitä keskelle pöytää seisomaan.

3. Valot vilkkuu

En se ollu mie.. se oli Pirkka

Tarpeeksi alhaalla olevat valokatkaisijat ovat hauskoja, niillä pääsee vilkuttelemaan valoja eri huoneissa. Joihinkin valoihin on vielä mukavasti kahdet painikkeet, joten kaverit voivat olla huoneen eri päissä pelaamassa. Ai sie laitoit päälle.. no mie pistän ne pois, siun vuoro. Parhaat valoleikit ovat tietysti ne, joista pääsee ääntä.. kuten kylpyhuoneen valon sammuttaminen kun Otto on suihkussa tai yläkertaan menevän portaikon pimentäminen isoveljien siellä kävellessä.

4. Iskällä on jotain asiaa.. Pakoon!

Nyt karkuun.. hei, tää tunneli päättyy.

Ruokailu, vaipanvaihto, vaatteiden pukeminen.. jotain näistä iskä sanoi, lähdenpä siis juoksemaan karkuun! Aina kun olisi hetki aikaa istahtaa alas, kaikki pyrkivät yhtäaikaa syliin. Mutta sitten kun pitäisi mennä vaikka syömään, niin kuuluu pakenevien askelten tepastus. Kun iskä saa lopulta karkulaisen kiinni, heittäydytään aivan lötköksi jotta kantaminen olisi mahdollisimman hankalaa.

5. Mitäs täällä laatikossa/kaapissa on?

Kattokaa.. AARTEITA!

Ympäri taloa löytyy kaikenlaisia mielenkiintoisia aarrepaikkoja, joita aikuiset nimittävät laatikoiksi tai kaapeiksi. Niistä löytyy mitä mielenkiintoisempia tavaroita ja joihinkin niistä pääsee sisälle piiloon. Iskä yrittää pelata "pääsyn-esto-shakkia" pienten tutkijoiden kanssa, muutama laatikko kerrallaan löytyy lapsilukolla varustettuna jolloin pitää etsiä seuraava avautuva kohde. Ja niitähän riittää, eteenkin jos ottaa pienen jakkaran matkaan.

6. Soitetaan puhelimella

Hei Mummi, mitä kuuluu?

Mikä tahansa käteen mahtuva sopii puhelimeksi. Esine laitetaan korvaa vasten ja sanotaan haloo. Puhelin korvalla voidaan myös tallustella ympäri asuntoa ja keskustelun loppuessa liutetaan sormella esineen pintaa pitkin. Hyvin ovat tarkkailleet aikuisten toimia, kun käytössä on jo pienestä pitäen kosketusnäytöllä toimiva vekotin eikä mitään vanhanaikaista näppäiltävää mallia.

Nämä ovat tällä hetkellä kiinnostavimmat leikit, katsotaan mitä seuraavaksi keksitään.