Tervetuloa Pikku Peteen!

Kun minulta kysyttiin, milloin olen viimeksi käynyt pubissa nimeltä Pikku Pete, piti ihan alkaa miettimään asiaa.. rehellisesti sanottuna en tarkalleen muista. Vuosia siitä kuitenkin on. Ravintollahan on pitkät perinteet Lappeenrannassa, se on avattu alunperin vuonna 1989. Viisi vuotta sitten tapahtui omistajanvaihdos ja paikka on kokenut (ainakin omasta mielestäni) melkoisen muutoksen.

Tutustuin aluksi Pikku Peten tarjontaan verkkosivujen kautta ja heti alkoi vaikuttaa lupaavalta: visailuja, urheilua ja ruokaa. Vaihtoehtoja oli niin monta, ettei pelkästään yhteen tutustumalla saisi tarpeeksi kattavaa kuvaa pubista. Ensimmäistä käyntiä varten aikataulut loksahtivat sopivasti yhteen, työporukan pikkujouluihin täytyi löytää mukava ruokapaikka keilailun jälkeen. Ja mikä parasta, samaan iltana oli SaiPan peli menossa.

Keilaamisen jälkeen siirryimme nälkäisinä ja janoisina kohti Pikku Peteä. Sisällä pubissa vallitsi odottava tunnelma, peli Tapparaa vastaan oli tilanteessa 1-1. Hetken aikaa pöydän ääressä istuttuamme tunnelma räjähti kattoon, SaiPa meni 2-1 johtoon! Iloa ei tosin kestänyt kauan, Tappara kuittaisi kahdella nopealla maalilla. Siis sopiva aika siirtyä baaritiskille tilaamaan syötävää.

Pikku Petessä on tarjolla monenlaista pubiruokaa, kuten hampurilaisia, pitsoja, kebabia sekä tietenkin Siipiweikkojen maukkaita wingsejä. Työporukastamme jokainen löysi nopeasti mieleistänsä syötävää ja annoksia odotellessa kävimme läpi keilailun tuloksia pelin seuraamisen ohella. Ympärille katsellessa näkyi paljon keltamustaa vaatetusta, kuten SaiPan peleihin kuuluukin. Monessa pöydässä oli myös tilattu syötävää, joten ihmiset olivat selkeästikin saapuneet viihtymään peliä seuratessaan.

Kun tilauksemme saapuivat pöytään, oli kaikkien ensireaktio samanlainen: tästä ei nälkä jää! Annokset olivat reilun kokoisia, hyvännäköisiä ja ennen kaikkea hyvänmakuisia. Yritin itsekin keskittyä vielä samalla peliin, mutta Iso Pat -pitsa vei useimmin voiton. Barbeque-kastike, kinkku, pekoni, sinihomejuusto ja punasipuli, siis Iso Pat. Jostain syystä tähän päädyin, listalla olisi ollut paljon vaihtoehtoja. Ei tosin tarvinnut katua hetkeäkään, pitsa oli erittäin hyvä.

Pöydän täydeltä annoksia, näistä ei nälkä jäänyt kenellekään

Kun kaikki työporukastamme olivat syöneet, kysyin kommenttia ruuasta. Todella hyvää kaikkien mielestä, nälkä ei todellakaan jäänyt. Ei siis ihme, että niin moni pubin asiakkaista tilaa syötävää. Hyvä ruoka houkuttelee tulemaan takaisin, kokeilemaan seuraavaa vaihtoehtoa listalla. Täytyy itsekin mennä uudestaan seuraamaan peliä ja syömään, hyvä ruoka, viihtyisä ympäristö ja mukava tunnelma houkuttelevat palaamaan.

Tunnelmasta puheenollen, se oli Tapparan johtaessa 5-2 hieman taantunut. Saipan kolmas maali toi hieman toivoa, mutta 5-4 kavennus viimeisellä minuutilla herätti taas keltamustan pubikansan. Jospa sittenkin vielä.. sekunnit kuluivat, yritys oli kovaa, mutta ei maalia. Tappara vei voiton, mutta keskustelu kävi kovana pubissa pelin tapahtumista. Pelin seuraaminen oli oikein viihtyisä kokemus, tarjolla on myös jalkapallo-otteluita ja muuta urheilua niinä iltoina, kun ei ole muuta sovittua ohjelmaa.

Seuraavaksi tutustumiskohteeksi valikoitui suomen suosituin pubivisailu Baaripähkinä, jota kisataan Pikku Petessä sunnuntai-iltaisin. En ollut koskaan aiemmin käynyt missään pubivisassa, joten kokemus oli aivan uusi. Siispä otin mukaan paremman puoliskon, jolle kokemus oli myös uusi. Ja eteenkin halusin viedä hänet syömään kehumaani pubiruokaa, ettei jäisi pelkän puheen varaan. Mummi ja ukki lupautuivat lastenvahdeiksi ja me suuntasimme kohti Pikku Peteä.

Olimme paikalla reilusti ennen Baaripähkinän alkamista, jotta ehtisimme syödä rauhassa. Koska olin edellisellä kerralla syönyt pitsaa, halusin ehdottomasti kokeilla hampurilaista. Listalla oli taas monta hyvältä kuulostavaa vaihtoehtoa, minä päädyin lopulta Meksiko-tuplaburgeriin ja seuralaiseni valitsi Kana-auraburgerin. Annoksia odotellessa katselin ympärilleni, aika monessa pöydässä oli jo selvästikin saavuttu odottamaan pubivisaa. Mitä enemmän ihmisiä saapui pubiin, sitä enemmän ruoka-annoksia kulki kohti pöytiä. Siis sama huomio kuin aikasemmalla käynnilläni, tänne tullaan viihtymään ja viettämään aikaa.

Hampurilaisemme saapuivat ja annokset olivat juuri niin hyviä kuin osasin odottaa: riittävästi makua ja hyvät raaka-aineet. Meksiko-tuplaburgerissani oli juuri sopivasti tulisuutta ja ranskalaisten kanssa valitsemani chilimajoneesi täydensi sitä todella hyvin. Kana-auraburgeri hävisi myös viereiseltä lautaselta kokonaan, näitä molempia voi siis suositella.

Meksiko-tuplaburgeri ja Kana-auraburgeri, kuvattuna hetki ennen kimppuun hyökkäämistä

Kello alkoi lähestyä Baaripähkinän alkamisaikaa eli 18:00. Pubissa alkoi olla jo aika hyvä meno päällä, lähes joka pöydässä oli joukkeita valmiina kisailemaan illan pubivisassa. Olimme ensikertalaisina hieman odottavissa tunnelmissa, koska ei ollut mitään käsitystä minkälaisia kysymyksiä olisi tulossa. Baaripähkinän juontajana Pikku Petessä toimii Veli Sinkko. Hänen ohjeistus ennen aloitusta oli onneksi hyvin selkeä, joten se helpotti hieman. Enää pitäisi vain tietää oikeat vastaukset..

Vihko muistiinpanoja ja tiimin sisäistä kommunikointia varten

Joukkueen koko voi olla maksimissaan viisi henkilöä, joten annoimme hieman tasoitusta kahden hengen tiimillä. Viereisissä pöydissä supistiin aina kysymysten jälkeen ja kirjoiteltiin vihkoihin mahdollisia vastauksia. Meidän joukkueen yleistieto oli melko rajallista tällä kertaa, kolmen osion jälkeen lopullinen pistemäärämme oli huikeat 17. Voittajajoukkue taisi saada melkein kolminkertaisen määrän pisteitä. Tärkeintä kuitenkin oli viihdyttävät pari tuntia, hyvää ruokaa ja mukava pubivisailu.

Pubivisailujen kokeneempaa kaartia valmistautumassa illan koitokseen.. vain ylivoimainen voitto kelpaa

Maanantaisin klo 19.00 on vuorossa toinen Pikku Peten pubivisailuista eli Sporttipähkinä. Kysymykset ovat kuten arvata saattaa urheiluaiheisia. Säännöt ovat samat kuin Baaripähkinässä eli max. viiden hengen joukkue, tosin jos haluaa antaa tasoitusta ja tietää itse kaiken urheilusta, voi myös osallistua yksinään. Jos urheilu on lähempänä sydäntä kuin yleistieto, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa tähänkin pubivisaan.

Jotta visailutarjonta olisi mahdollisimman kattava, on Pikku Petessä torstaisin klo 19.00 mahdollista kisailla Musapähkinässä. Samat säännöt, kysymykset musiikkiaiheisia. Silloin kauan sitten kun MTV eli Music Television näytti musiikkivideoita, tuli kuunneltua paljon erityylistä musiikkia.. saattaisi siis olla ihan omaa alaa tämä pubivisa.

Torstain Musapähkinä alkamassa

Pikku Peten pubivisailut siis vielä pähkinänkuoressa:

  • Baaripähkinä sunnuntaisin klo 18.00
  • Sporttipähkinä maanantaisin klo 19.00
  • Musapähkinä torstaisin klo 19.00

Aikatauluihin tulee välillä muutoksia, joten kannattaa käydä tarkistamassa tilanne osoitteesta http://www.pikkupete.net/pubivisat tai Pikku Peten Facebook-sivuilta.

Urheilun ja pubivisailujen lisäksi Pikku Petessä on aika ajoin live-esiintyjiä viihdyttämässä asiakkaita. Yleensä esiintyjät ovat paikallisia ja pienemmän yleisön seuraamia, mutta joskus paikalle saapuu tunnetumpiakin henkilöitä, kuten Tauskin taannoinen keikka osoittaa. Tarkemmat tiedot tulevista tapahtumista löytyy parhaiten Facebook-sivuilta.

Kun siis seuraavan kerran mietit, missä voisitte kaveriporukan kanssa viettää hetken aikaa yhdessä, keskustella rauhassa ja nauttia viihtyisästä ympäristöstä, unohtaa arjen kiireet.. suunnatkaa kohti Pikku Peteä. Hyvää pubiruokaa ja viihdyttävää ohjelmaa, ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.