Viisikko joululomalla, osa 1

Joulun lähestyessä eteenkin isommat lapset alkoivat tulla kiihtyvällä vauhdilla hermostuneemmiksi, olihan Joulupukki tulossa. Ja tuokohan pukki juuri ne lahjat joita toivottiin? Kasperi toivoi uusia Legoja, Oton kirje Joulupukille oli yksinkertaisempi: tahdon uuden taskulampun. Pienet pallerot eivät oikein vielä osanneet toivoa mitään.

Otin töistä lomaa kaksi viikkoa joulun jälkeen, jotta olisi aikaa olla perheen parissa ihan rauhassa. Ilmeisesti olin ollut liikaa poissa kotoa viime aikoina työmatkoilla, kun pieni tyttö takertui iskään kiinni kuin mustekala heti loman alusta lähtien. Mikään muu ei kelvannut kuin iskän syli, leikkiminen ilman iskää ei kiinnostanut pätkääkään, saatikka sitten äidin syli. Jos iskä oli näkyvissä (tai piilossa esim. vessassa) niin tyttö seurasi jälkiä vainukoiran tavoin, yleensä vielä huutaen. Niinpä Iskä-Venla -yhdistelmä teki kaikenlaista yhdessä, ruuanlaitosta pyykkien järjestelemiseen.

Joulukuusi otettiin sisälle päivä ennen jouluaattoa. Jo pelkässä kuusessa riitti ihmettelemistä, miksi iskä raahasi jonkun puun sisälle? Sohvapöydälle ilmestyi joku laatikko, jossa oli kiiltäviä palloja sisällä.. tämä on varmaan jotain hauskaa. Isommat lapset tiesivät mitä tehdään ja odottivatkin kuusen koristelua innolla. Laatikko auki, viidet pienet kädet nappaamaan palloja.. Kahdet kädet ripustivat koristeita oksille, kunnes ensimmäisestä pienemmästä suusta kuului huuto HEITTÄÄ!!! Pallo lensi hienossa kaaressa pitkin lattiaa, iskä erehtyi taas sanomaan "ei" ja kaksi muutakin pallolinkoa päätti kokeilla kuinka pitkälle koristeet voisikaan saada lentämään. Jos se on pallo, sitä heitetään.. loogista, vai mitä?

Nämä punaiset lentää kaikista parhaiten

Lopulta saimme kuusen koristeltua, ja pallot ja tähdet pysyivät ainakin hetken aikaa aina paikallaan. Iskä varovaisena miehenä varmisti vielä kuusen paikallaan pysymisen sitomalla sen metallilangalla kattokoukkuun, jotta pienet tuholaiset eivät vahingossa kaataisi sitä. Mitään aikaisempaa kokemusta kun ei näiden kolmen naperon kanssa ollut, oli parempi varmistaa joulukuusen pystyssä pysyminen.

Lasten koristelema joulukuusi, sai olla yllättävän rauhassa koko joulun ajan

Jälkeenpäin ajateltuna joulukuusi sai pitää koristeensa odotettua paremmin, alkukiinnostuksen jälkeen pienet käpyvarkaat unohtivat pallopelit. Joskus yksittäinen koriste saattoi lähteä matkaan, mutta mitään järjestelmällistä tyhjennystä ei sentään tapahtunut.

Joulupukki kävi Muorin kanssa tuomassa lahjoja niin ison kasan, että siitä riitti ihmettelemistä pitkäksi aikaa. Otto oli taas oma itsensä, kun yhdestä paketista löytyi taskulamppu, loppui lahjojen avaaminen siihen paikkaan. Lapset kiinnostuvat onneksi myös muiden lahjoista, jos oma ei juuri sillä hetkellä tunnu houkuttelevalta. Venla ajeli Jessen saamalla puskutraktorilla sillä aikaa, kun pojat innoissaan hoitivat Venlan vauvaa vaunuissa.

Leevi vie vauvaa kävelylle

Jouluaaton jännityksen poistuttua palasimme normaaliin lomasuunnitelmaan, vierailut molemmissa mummoloissa. Pieni tyttömustekala kietoi lonkeronsa edelleen tiukasti iskän ympärille, pojat sentään leikkivät ihan normaalisti. Joulu oli ohi, alkoi Uudenvuoden odotus. Mitä tapahtuu kun ilotulitteet alkavat paukkua? Pääseekö iskä irti mustekala-Venlasta? Ja ketä ovat Biibi ja Sheesha? Jatkuu seuraavassa numerossa..