Duunittaret

Uppe ja Tiina kirjoittivat aiemmin blogitekstin kuinka ”Naisurheilija on supersankari”. Kirjoituksessa mainittiin kuinka harjoitusten ja pelien lisäksi suurimman osan naisurheilijoista on käytävä töissä tai opiskeltava elättääkseen itsensä. Koripalloammattilaisuus on vielä varsin harvinaista.

Mitä me sitten teemme ja millä alalla olemme? Tässä vähän Tarien CV:tä mitä opiskeluja ja työkokemusta meiltä löytyy:


Meidän kouvolalaisten (Ellu, Roosa, Martika ja Tiina) ensimmäinen kesätyö yläasteikäisenä oli jätski- ja lakumyyjänä työskentely messuilla ja muissa tapahtumissa. Ei ole sattumaa, että kaikki olimme samoissa kesätöissä, vaan tämän työn saimmekin juuri korisharrastuksen kautta. Minulla taitaa olla edelleen hallussa työvuoron aikana syötyjen pehmisten ennätys (9kpl).


Roosan kanssa olemme edelleen samalla alalla: Opiskelimme molemmat lukion jälkeen fysioterapeutiksi. Vieraspelireissuilla tuleekin välillä pohdittua tulevaa SOTE-uudistusta ja sen uhkia/mahdollisuuksia. Toimimme myös ”varateippaajina”, jos joukkueen varsinainen fyssari Tommi ei ole paikalla.

Fyssatoimisto


Martikalla on kunnioitettava 7 vuoden työura takana kotitalousyrittäjänä. Nyt Partsi opiskelee sairaanhoitajaksi. Tiina lähti lukion jälkeen kohti näyttelijän opintoja, ja siltä polulta hän on päätynyt mm. kesätöihin Muumimaailman hahmoksi!

Partsi on sairaanhoitaja-opiskelija
Tiina Myynä kesällä 2013

Uppe opiskeli Lappeenrannan vuosina tradenomiksi ja personal traineriksi. Lisäopiskeluja on suunnitteilla. Uppe on työskennellyt kaupan alalla ja mm. Subwayssä. Hauskana yksityiskohtana Uppe kertoo, että venäjän kieli ei muuten taitu, mutta Subwayn sanaston Uppe osaisi edelleen venäjäksi vaikka unissaan. Kaisa on myös tradenomi ja hänen työpaikka on fyysisesti Tampereella, mutta työnantaja ja Kouvot ovat mahdollistaneet työskentelyn etänä Kouvolasta.


Veera opiskelee koulunkäynninohjaajaksi ja tekee tällä hetkellä käytännön harjoittelua. Ulli on opiskellut yliopistossa kemian opintoja ja ollut kesätöissä mm. Alkossa. Viinisuosituksia kannattaa siis kysellä Ullilta! Hanna on töissä sponsorillamme K-Market Valtarissa. Iltavuoron sattuessa treenipäivälle, Hanna saattaa käydä kesken vuoron treeneissä, ja niiden loputtua kirmata takaisin töihin.

Hanna Valtarin kassalla ja Uppe asiakkaana

Amerikkalaisvahvistuksemme Britt, Layne ja Dee ovat amerikkalaiseen tapaan pystyneet hyvin yhdistämään lukion jälkeen yliopisto-opinnot ja koripallon. Nyt he pelaavat ammattilaisina koripalloa Suomessa ja Kouvolassa. Viime vuosina valtameren taakse on tämän kaltaista polkua lähtenyt kulkemaan useampikin nuori suomalainen naiskoripalloilija, esimerkiksi viime kauden kouvotar Emma Tuominen. Toivottavasti yliopistovuosien jälkeen takaisin Eurooppaan päin palaa myös yhä enemmän ammatilaisnaiskoripalloilijoita.


Tulkaahan isolla joukolla kannustamaan runkosarjan viimeisiin kotipeleihin!


Ellu #12