Korissuosikit

 

Hieman yleistä blogikulttuuria seuranneena, sain idean kirjoittaa ”suosikit”- postauksen. Tässä muutamia suosikkeja lajiimme liittyen ja tarinaa niiden ympäriltä…

Syksy. Koripalloilijalle syksy on mukava ajankohta, kun hikisen ja välillä vähän inhottavankin treenikesän jälkeen pelit vihdoin alkavat. Lempi vuodenaika talvipalloilulajien näkökulmasta on kuitenkin ehdottomasti kevät, jolloin pelikausi huipentuu kun taistellaan Suomen mestaruudesta. Syyskaudellakaan ei voi kuitenkaan olla kyläjoukkue, vaan on pelattava riittävän hyvin, jotta kevään tosipeleissä saa mahdollisuuden pelata. Se joukkue, mikä on kehittynyt kauden aikana eniten, on vahvoilla pudotuspeleissä, siksi jokainen harjoitus ja peli syyskaudella ovat merkityksellisiä.

Jatke Areena eli "Manskari".

Ehdoton suosikki peli- ja treenipaikka korishalleista koko Suomen mittakaavassa on tietenkin kotoinen Jatke Areena (eli Manskari). Kouvojen kasvattina en muista vaihtoehdoista suostu edes keskustelemaan. Kouvot-perheen olohuoneeseen voi mennä hengailemaan milloin vain. Aina löytyy treenikavereita tai tuttuja kuulumisten vaihtoon. Hallissa on myös toiminnalliseen treeniin sopiva punttisali, jossa toiset viettävät aikaa vähemmän ja toiset vähän enemmän.. Eikä pidä unohtaa ulkopelikenttiä, jonne voi kuka vain mennä testaamaan miten kolmonen sujahtaa sukkaan. Välillä Taret joutuu kuitenkin muiden tapahtumien takia evakkoon Jatke Areenalta ja treenaamaan Kouvolan muissa saleissa. Henkilökohtainen lempparini on ”Rock Gym” eli Kuusankosken Kalliosuoja. Olosuhteiden puolesta se ei aivan ole Jatke Areenan tasoa, mutta siellä valmennusjohto kertoo 100 prosenttisesti parempia vitsejä - kysykää vaikka prosenttilaskuihin(kin) erikoistuneelta huoltajaltamme Tiinalta!

Suosikkivastustaja on tietysti aina se, ketä vastaan pelataan seuraavaksi, tai ainakin siitä yritetään tehdä sellainen. Koutsien johdolla yritetään videoklippejä ja tilastoja tutkailemalla tuntea vastustajajoukkueen pelitapa ja pelaajat mahdollisimman hyvin, jotta pelissä tekisimme joukkueena ja yksilönä sellaisia valintoja, mitkä luovat meille etuja olla vastustajaa parempi ja voittaa ottelu. Ei mennä sen syvällisemmin korisjargoniin, koska tietysti jotkut vastustajat herättävät puhetta ja tunteita koriskentän ulkopuolella enemmän kuin toiset. Esimerkiksi Vimpelin Vetoa vastaan Kouvottaret taisteli jo aikoinaan alueellisessa kakkosdivisioonassa, ja matka Pohjanmaalle ei ole liiganousun seurauksena lyhentynyt yhtään. Vimpeli nousi silloin eräiden Ulriikojen johdolla ykkösdivisioonaan kun taas meidän vuoromme ei ollut vielä loistaa. Onneksi saimme näitä muutaman vuoden takaisia kalavelkoja maksettua viime keväänä, kun veimme pudotuspelipaikan Vedon nenän edestä. Ja kirsikkana kakun päälle, olemme saaneet kaapattua molemmat Ulriikat omilta mailtaan Kouvolaan!

Suosikkivastustajista puhuttaessa ei tietenkään voi olla mainitsematta myöskään ”paikallisvastustajia” Kotkan Pelikarhuja tai kestomenestyjä Lappeenrannan Catzia, jolla on kouvolalaislähtöinen valmennuskaksikko. Ja kukapa ei haluaisi voittaa hallitsevaa Suomen mestari HyPoa!? Nämä vastustajat kannattaa ainakin bongata kotiotteluohjelmasta ja saapua Jatke-areenan lehtereille kannustamaan!

Meidän lajimme ainoa pakollinen varuste on koriskengät. Niiden hankkiminen ja hyvien löytäminen on useammalla, tai ainakin allekirjoittaneella, jokavuotinen ikuisuusprojekti. Yhdellä kaudella itse kulutan koristossuja 2-3 parin verran. Minulle ”hyvä kenkä” on ohut pohjainen, mutta vaimennettu, sukkamaisen tiukka jalassa, mutta ei kuitenkaan saa hiertää tai painaa. Juostessa ja suunnanmuutoksissa tulee saada hyvä grippi alustaan. Tällä hetkellä Niken Hyperdunk tossu on alkanut tuntumaan sopivalta jalkaan. Samaa kenkämallia löytyy myös Roosalta ja Hannalta.

Koriskenkäpari maksaa noin 80 -200 euroa. Nykypäivänä niitä on helppo tilata netistä sovitukseen, mutta uheilukaupat ja pääkaupunkiseudulla pari erikoisliikettäkin tossuja myy. Suuren valikoiman vuoksi, tossumerkkien on kilpailtava myös ulkonäöllä, joten jos eksyt koriskatsomoon ja itse peli ei kiinnosta niin aina voit ihailla kenkiä!

Tulkaahan ihastelemaan Tarien koriskenkämuotia taas lauantaina 28.10 Jatke-areenalle! Aurinkoista syksyä!

Ellu #12