Taret numeroina

Tervehdys kaikille Kouvottarien Taret Tarinoi –blogiin eksyneille sekä tarkoituksella sivustolle päätyneille lukijoille.

Sain loukkaantumiseni varjolla kunnian olla ensimmäisen virallisen tekstin kirjoittaja ja päätin avata teille Kouvottarien elämää numeroiden muodossa niin kentältä kuin sen ulkopuoleltakin. Tarkoituksena on kurkistaa Kouvottarien vieraspelimatkoille, hahmottaa koripalloilijan arkea sekä ottaa mukaan muutama nippelitieto, mitkä eivät liity millään tapaa meitä Kouvottaria yhdistävään asiaan – koripalloon.

Kouvottarien historian toinen kausi Naisten Korisliigassa on saatu käyntiin. Otteluita tulee olemaan runkosarjassa 27, joista puolet pelataan kotona ja puolet vieraissa. Pelaajilla on jo lupa odottaa pitkien vieraspelireissujen paluumatkoja, jolloin kaikkien ajatuksissa seikkailee vain yksi luku – 1 000 000. Huolimatta ottelun lopputuloksesta tai yleisestä tunnelmasta bussissa, Kouvottarien huoltaja, näyttelijä sekä ex-koripalloilija Tiina Winter heittää ylleen puvuntakin ja kietoo kaulaansa kravaatin, sillä paluumatkan jännittävin viihdenumero "Haluatko miljonääriksi" –tietokilpailu pyörähtää käyntiin.

Jaajo Linnonmaan roolissa viihtyvä sekä joukkueen vauhdittoman pituushypyn ennätystuloksen 235 cm (kylmiltään) omaava Tiina valitsee tai vaihtoehtoisesti pakottaa jonkun bussissa matkustavan osallistumaan hänen vetämäänsä kilpailuun. Kun kilpailija on päätetty, ryhtyvät muut keksimään kysymyksiä ja jättävät kilpailijan avuksi vain oljenkorret. Toistaiseksi pisimmälle on päässyt joukkueen lyhyin, 166 -senttinen Roosa Frimodig, joka selvitti tiensä 10 000 euron kysymykseen käytettyään vain yhden oljenkorren soittaessaan kotona sairastaneelle Elina Mikkolalle. Suuria rahasummia ei ole vielä tarvinnut jakaa, sillä joukkueen älykkäimpinä tunnettu Harri Mannonenkin kompastui kisassa alkumetreillä. Joukkueen päävalmentaja Mika Hartonen puolestaan nähdään piinapenkissä tulevalla kaudella. Kouvottaret reissaavat tien päällä noin 4500 kilometriä kaudessa, joten päävalmentajalla on ainakin aikaa vastata kysymyksiin.

Onhan noita pääsarjapelien kilometrejä tullut mittariin useammille Kouvottarille jo aikaisempina vuosinakin. Ylivoimaista ykköspaikkaa pitää hallussaan joukkueen kapteeni Kaisa Lind, jonka tilillä on pääsarjaotteluita peräti 237, yhteensä kymmeneltä kaudelta. Seuraavaksi eniten parkettia on kuluttanut Ulriikka-kaksikko, jotka ovat nipin napin pelanneet yhteensä yhtä monta ottelua kuin kapteeni-Kaisa. Latvalalla otteluita on takana 129, kun taas allekirjoittaneella 115. Tällä kaudella Kouvottarissa ei ole mukana yhtään sellaista suomalaista pelaajaa, kenelle pelaaminen Naisten Korisliigassa ei olisi ennestään tuttua, joten jonkin verran kokemusta löytyy kaikilta.

Kouvottarien kokoonpanossa on tällä kaudella 3 amerikkalaista ja 9 suomalaista pelaajaa. Millainen olisikaan Kouvottarien pelaaja, joka vastaisi nykyisten pelaajien keskiarvoja erilaisilla mittareilla? Tällä pelaajalla olisi pituutta 177 senttimetriä, ikää 24 vuotta ja hänen kengän numeronsa olisi 40,5. Kyseinen pelaaja söisi viikottain pari Arnoldsin donitsia ja kävisi päivittäin Lounasravintola Salpauksessa nauttimassa Säkin valmistamia ruokia. Yllättävää kyllä, kaksi edellistä lausetta päätee täydellisesti minuun itseeni (donitsikohtaa en allekirjoita ilman vedenpitäviä todisteita).

Vaikka nähtävästi olenkin kävelevä keskiarvo-Kouvotar, löytyy minustakin jotain, mikä eroaa kaikista muista joukkueemme suomalaisista. Tekemäni matkustelututkimuksen perusteella voinen todeta, että olen ainut, joka ei ole käynyt Ruotsissa. Kouvottaret ovat siis ehtineet reissaamaan myös kauden ulkopuolella ja ovatkin valloittaneet yhdessä tai erikseen 38 maata.

Lauantain kotipeliä odotellessa voi yrittää selvittää kartan avulla, mitkä nuo 38 "tarien" valloittamaa maata ovat. Nähdään Jatke-areenalla!

Uppe #5