Tykkimäki-turnaus meidän silmin

Kouvolaan saapui viikonloppuna energisiä ja innokkaita tulevaisuuden lupauksia pelaamaan Tykkimäki-turnaukseen, yhteensä 134 joukkueen voimin. Me Taret päästiin myös turnauksen huumaan mukaan, kun saimme Kouvojen tyttöjunioreista kummijoukkueet. Minä ja meidän joukkueen kapteeni Kaisa saatiin kummijoukkueeksi supermikrotytöt.

 

Turnaus fiiliksiä kuvina ja ajatuksina:

 

Veera & Kaisa/ Supermikrotytöt:

”18 supermikrotyttöä, kaksi joukkuetta ja 6 ottelua, näistä asioista koostui meidän lauantai päivä. Pelipaikalle saapuessa aamulla kello 8.45, tyttöjen energia oli käsin kosketeltavissa. Kärrynpyörät, turnaus maskotti, kaverin letit, vanhempien etsiminen katsomosta, tutuille heiluttaminen ja korien tuulettelu oli tänäkin vuonna ehkä se tärkeämpi juttu kuin itse peli. Vaihtopenkillä arvuuteltiin kuka pääsee seuraavaksi kentälle, pohdittiin montako koria omalla joukkueella on ja vertailtiin kellä on hienoin juomapullo. Pelien välissä tehtiin lisää kärrynpyöriä, juostiin käytävillä ja jossain välissä jos ehti kaikelta muulta kiireeltä, pysähdyttiin hetkeksi syömään vanhempien tekemiä eväitä. Tornionmäen koululla ei turnaus väsymystä nähty koko päivänä. Eihän se turnaus paremmin olisi voinut päättyä kun molemmille joukkueille ripustettiin mitalit kaulaan. Myös pokaali löysi tiensä toisen joukkueen käsiin. Kummipelaajina ei voi olla muuta kuin ylpeä näistä energiapakkauksista!”

 

 

 

Ulli & Whitney/ Mikrotytöt:

”Haanojan Haalissa oli kova meno ja meteli kahden päivän ajan. Mikrotytöt oli jaettu kolmeen eri joukkueeseen eli pelejä ja nähtävää viikonlopulle riitti! Joukkueet taistelivat hienosti jokaisen pelin ja peli-ilo paistoi jokaisen pikku koripalloilijan kasvoilta. Viikonloppua voi ainakin sanoa tunnerikkaaksi, sillä vaikka ehdimme vierailla vain muutamissa treeneissä ennen turnausta, tuntui joukkueiden onnistumiset ja epäonnistumiset myös meidänkin mielissä. Sydän pomppasi monta kertaa kurkkuun jonkun kaatuessa, kun kentällä oli niin kova meno tyttöjen taistellessa irtopalloista, mutta onneksi isoilta haavereilta vältyttiin. Oli lopputulos mikä tahansa, tiukka voitto tai yhden pisteen jatkoaikatappio, kehitystä ja taitoa löytyi kaikista joukkueista. Pelin sisällä keskityttiin kuljettamaan vasemmalla kädellä, hakemaan levypalloja tai riistämään palloa vastustajalta. Tytöt todella kuuntelivat valmentajia ja yrittivät kaikkensa opetella uusia asioita ja toisaalta siirtää jo aikaisemmin opittuja taitoja pelitilanteisiin. Hienointa kummipelaajana oli auttaa tyttöjä mieltä askarruttavissa kysymyksissä koripalloa ja ehkä muitakin asioita kohtaan sekä iloita heidän kanssaan onnistumisista ja toisaalta lohduttaa, kun epäonnistuminen tai tappio harmitti. Tällaiset tapahtumat muistuttavat, miksi koripallo on niin hieno laji. ”

 

Elina & Roosa/ Minitytöt:

”Kouvojen minityttöjä valmentaa ex-kouvottaret Sofia ja Hanna. Kummipelaajien tehtävänä oli kannustuksen lisäksi teippailla pelikolhuja (onneksi meillä molemmilla on fyssarikoulutus niin selvittiin 😉 ). Peliin keskittymisen ohessa piti mm. kuunnella tuleeko lembibiisi alkulämmittelyssä ja vaihtopenkillä mietittiin montako Instagram seuraajaa kullakin on. Ja Mesitossun sukulaisiakin löytyi!”

Uppe & Brittany/ C-tytöt:

”Joukkue sijoittui sarjassa kuudenneksi pelin parantuessa ottelu ottelulta ja viimeinen ottelu päättyikin kouvolalaisten voittoon. Otteluiden jälkeen annoimme kommentteja mm. korintekouhkan muistamisesta ja tarkkaavaisuudesta . Yhden pelin jälkeen totesimme että tyttöjen kolmosprosentti oli jopa parempi kuin meidän joukkueella! Hieno ja kehittävä turnaus tytöiltä, joiden tavoitteena oli juurikin pelin kehittäminen eikä niinkään saavutettu tulos.”

Hanna & Layne/ B-tytöt

”Tytöt olivat hyviä ja todella energisiä. Kaikilta saimme nähdä turnauksen aikana hienoja suorituksia. Otteluissa ei himmailtu yhtään vaan pelattiin kokoajan 100 lasissa. Muistuttivat meitä myös siitä että miksi rakastamme koripalloa. B-tyttöjen turnaus päättyi parhaimmalla tavalla, kun pokaali nousi kattoon sunnuntai-iltana!”

Tykkimäki-turnaus on saatu päätökseen joten suunnataan katseet tulevaan ja keskiviikkoon. Maajoukkuetauko on meidän osalta ohi ja Taret pääsee 2,5 viikon tauon jälkeen taas tosi toimiin.

 

Nähdään kaikki Jatke Areenalla keskiviikkona kello 18.30 !

 

Kiitos Tykkimäki-turnaus ja Kouvojen tyttöjuniorit huikeesta viikonlopusta!

 

Veera #9