Antaa paahtaa!

Saatiinhan me se todellinen kesäsää viimeinkin! Ei ole eilisen ja tämän päivän aikana juurikaan sisällä malttanut olla - eikä ole kyllä syytäkään, kun ulkona riittää puuhaa. Eilisen otin ihan lököilyn kannalta ja paistattelin päivää ulkona kirjan kanssa useamman tunnin. Uimaankin uskaltauduin ensimmäistä kertaa tänä kesänä eli sinne upposi talviturkki lähijärveen kuten oli kaavailtukin. Mukavan virkistävää!

Tänään tartuin ruohonleikkuriin ja surruuttelin koko piha-alueen sen kanssa läpi. Auringonpaisteella oikein mukavaa hyötyhommaa ja samalla saa ihokin väriä (muutakin kuin ruohonvihreää). Paarmoja saisi olla kyllä himpun verran vähemmän. On nimittäin melkoinen kutina kintuissa ja muutama melko muheva paukama niiden pirulaisten jäljiltä.

Ja uimaan piti toki päästä hikoilun jälkeen kun nyt ensipuraisu on tehty ja uimisen makuun jälleen päästy!

Ruohot leikattu. | Uintireissulla. | Lohisalaatti halloumijuustolla.

Tänään kävin pikkuisen poimimassa vadelmiakin oman pihan marjapuskista jäätelön ja/tai jogurtin kaveriksi. Olen vaan niiiiin maaninen vattumatojen kammoaja, että aika vähiin yleensä jää vadelmien syönti kun joka marja pitää syynätä tarkasti. Viikonloppuna poimin sen verran pakastimeen vadelmia kuitenkin, että saa talvella leivottua niistä jotakin hyvää. Ehkä ne madot "katoavat" pakkasessa...

Maanantaina piipahdimme äitini sekä kahden tätini kanssa Keski-Suomessa eli tarkemmin Jyväskylässä. Kovin laajamittaista ostoskierrosta emme tehneet ja kaikilla olikin pääajatuksena lähteä vaan porukalla jonnekin ilman sen suurempia ostostarpeita. Reissu käsitti Jyskän varastomyymälän, Viherlandian, Kodin1:n ja Pandan tehtaanmyymälän. 

Omat hankinnat ja tuliaiset karvalapsille. (Mies ehti tuhota jo valtaosan Panda-tuliaisistaan ennen kuvaa.)

Fifty Shades of Grey on lukematta ja näkemättä, mutta kun sattui Kodin1:ssä alelaarista käteen ja hintalapussa oli kaksi euroa, ei tarvinnut juuri miettiä. Eihän tuolla hinnalla taida saada edes vuokrattua mistään! Jos sattuu sadepäiviä, saatan katsoakin tuon jo tässä lomani aikana, mutta muutoin ajattelin hankkia ensin kirjan käsiini ja vasta sen luettuani katsoa elokuvan.

Kohta taitaisi olla aiheellista siirtyä petiin. Päivä ulkoilmassa ja päälle kunnon löylyt saunassa takaavat, että unta ei liiemmin tarvinne odotella. Muutaman sivun jos kumminkin jaksaisi lukea Tuija Lehtisen Morsiuskamaria ennen kuin silmät painuvat väkisin umpeen. 

Nukkukaa hyvin.

 

Saija