Bloggaajat koolla Tertissä

Maanantai-moi!

Aika moni onkin jo ennättänyt kehumaan bloggaajatapaamisen Mikkelissä menneeltä perjantailta maasta taivaisiin eikä minullakaan juuri taida olla lisää uusia ylisanoja illan kuvailemiseen. Ilta oli vaan kerta kaikkiaan silkkaa timanttia!

Ensialkuun Tertin kartanon monitoiminainen Heli Pöyry esitteli meille kartanoa ja kertoi sen historiasta. Häpeäkseni myönnän, että vaikka olen koko ikäni asunut Mikkelin seudulla, en ole ennen tätä käynyt IKINÄ Tertissä. Mutta voin miltei vannoa, että ensi kesänä viimeistään on uusintavisiitin aika. Puutarhat ja kartanon miljöö kesäpuvussaan ovat varmasti omalla tavallaan yhtä vaikuttavia kuin jouluinen kartano jouluvaloin koristelluine pihoineen ja kauniine sisustuksineen.

Esittelykierroksen jälkeen saimme nauttia tapaamisen vierailevan tähden, Havaintoja parisuhteesta -blogia pitävän Sami Minkkisen verbaalisesta lahjakkuudesta. Jos siis kirjoittaminen sujuu tuolta mieheltä kuin luomisentyö, puhumisessa hän on myös selvästi itse lahjakkuus. 

Vahvasti jäi mieleen Samin puheista, että itseensä luottaminen, intohimonsa seuraaminen ja itsensä toteuttaminen soraäänistä välittämättä kantavat pitkälle. Kaikkia ei voi eikä pidä miellyttää ja ikäväänkin kritiikkiin tulee suhtautua juuri siten. Jos joku ei pidä minusta tai siitä, mitä ja miten kirjoitan, ei se oikeastaan ole minun ongelmani. Kunhan ei lähtökohtaisesti loukkaa toisia.

Samin viihdyttävän puheenvuoron jälkeen Heli paimensi meidät Tertin puodin ja kahvilan puolelle piparitalkoisiin. Saimme eteemme pinkan somia lapasenmuotoisia pipareita koristeltavaksemme mitä kauniimmilla sokerikoristeilla. Niin, ja arvatkaa vaan minkä verran hihitytti Helin lähti lapasesta -puheet? 

Piparit ennen...
..ja piparit jälkeen koristeluoperaation.

Koristekuorrutuksen saaneet piparit saimme pakata laatikoihin ja ottaa mukaan kotiin. Suureksi yllätykseksi laatikkoon oli valmiiksi pakattu paperin kätköihin jo pienet lahjat meille kaikille bloggaajille:

Tänä jouluna saa siis piparien leipominen lähteä lapasesta ihan oikeasti!

Muotin matkassa tullut pipariresepti on ehdottomasti päätymässä kokeiluun kunhan annan itselleni luvan aloittaa jouluherkkujen valmistamisen. Sen verran maukkaita olivat mukaan saadut maistiaiskappaleet - juuuuuuri ihanan jouluisen makuisia.

Eihän illanvietto olisi mitään ilman pientä herkuttelua, eihän? Pieni herkuttelu on kyllä aavistuksen pliisu ilmaisu siitä ylenpalttisen runsaasta illallispöydästä, jonka antimista pääsimme nauttimaan. Useimmat meistä astuivat peräkanaa samaan miinaan ja täytimme lautaset jo alkupalapöydästä ääriään myöten oivaltamatta, että the best is yet to come. Mutta pitihän sitä pääruokiakin maistella yhtä reippaasti - jälkiruokaa unohtamatta. Burp.

Niin. Tässä olivat ne alkupalat.

Eri pöydissä istuminen ja kuitenkin melko rajallinen aika oli osasyynä siihen, että ihan jokaisen kanssabloggaajan kanssa ei ennättänyt jutustella kuten olisin toivonut. Useimmat pystyi kuitenkin tunnistamaan kuvien perusteella ja löytyi kasvoille blogi sekä blogille kasvot.

Lisäksi olen perusluonteeltani sellainen etten välttämättä osaa tehdä luontevasti tuttavuutta vieraassa porukassa. Vaatii siis useimmiten vastapuolelta aktiivisuutta saada minut vaihtamaan passiivisen sivusta seurailun ja nyökyttelyn aktiiviseen osallistumiseen. Ei siis millään muotoa ylpeyttä tai epäkunnioitusta ketään kohtaan - vaikka siltä todennäköisesti näyttääkin. Tutussa porukassa olen yltiöpuhelias ja siksi tätä varauksellista piirrettä eritysesti lähipiirini on vaikea ja varmaan osittain myös mahdotonta uskoa.

Ehkäpä seuraavalla tapaamisella olen jo vähän avoimempi heti aluksi koska ihaniahan te kaikki muut tähtilaatikkolaiset olette! :)

Loppuun vielä superkiitos SB-tehokaksikolle Kristiinalle ja Emmille riemastuttavan illan järjestämisestä, Havaintoja parisuhteesta -Samille sekä kaikille teille upeille kollegoille! Hymyillään kun tavataan. :)

Saija