Charlotte russe

Perinteisesti olen leiponut jonkinlaista herkkua työkavereille lomalle lähtiessäni. Tällä kertaa vein kahvin kaveriksi charlotte russen, jossa maistuu suklaa sekä mansikka.

Vaikutti maistuvan ja kotiin isommasta kakusta ylijääneistä tarpeista tehty minicharlottekin näytti häviävän parempiin suihin. Tästä rohkaistuneena jaan jälleen yhden ohjeen lisää teille :)

Charlotte russe

Kääretorttupohja

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/3 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemeään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Paistaa pohjaa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kostutin kakkupohjaa hieman vahvalla kaakaolla ennen täyttämistä pullasutia apuna käyttäen ja täytteeksi tuli mansikanmakuinen suklaalevite. Levitettä kului noin 2/3 purkkia. Tuon sijasta voi käyttää Nutellaa tai muuta suklaalevitettä, mansikkahilloa, tuoretta mansikkaa silputtuna tai mitä haluaakaan. Anna kääretortun 'vetäytyä' täytteen teon ajan.

Tätä tuli kääretortun täytteeksi tässä charlotte russessa.

Mansikkatäyte

6 liivatelehteä
2 prk mansikkarahkaa (á 200 g)
2,5 dl Flora Vispiä
2-3 dl tuoretta mansikkaa silputtuna
1,5 tl vaniljasokeria
(sokeria)
0,5 dl vettä/mansikkamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Silppua tuoreet mansikat. Vatkaa Flora Vispi kunnon vaahdoksi ja lisää rahka sekä sokerit. Itse en laittanu tähän kakkuun kuin pelkän vaniljasokerin ja mielestäni muuta sokeria se ei edes kaivannut. Maistamalla selviää, haluatko itse lisätä vähän sokeria. Ota pari, kolme ruokalusikallista seosta erilliseen astiaan liivatteiden sekoittamista varten.

Vuoraa tässä välissä noin 3 litran vetoinen pyöreäpohjainen kuppi kelmulla. (Minä käytin 2 litran kuppia ja siksi täytettä sekä torttuviipaleita jäi hieman yli minicharlotteen.) Leikkaa kääretortusta noin 1,5 sentin leveyisiä viipaleita ja asettele ne koko kupin reunoille.

Kuumenna vesi tai mansikkamehu. Purista liivatelehdistä liiat vedet pois ja liota ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivatteet pienissä erissä erilleen otettuun kerma-rahkaseokseen ja näin vältyt pomminvarmasti liivateklimpeiltä. (Kiitos tästä vinkistä kuuluu Jannelle. :) ) Lisää tehty liivate-täyteseos loppuun täytteeseen kunnolla sekoittaen. Kumoa mansikkasilppu sekaan ja hämmennä sekaisin.

Kumoa täyte kuppiin kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoittele hieman pintaa tarvittaessa lusikalla. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse jätin koristeet laittamatta kun oli kivan simppeli ilman niitä.

Saija