Helppo marjapiirakka

Käväisin vilkaisemassa, miltä mahtaa näyttää tämän kesän ja syksyn mustikka-anti. Mustikka näytti olevan vielä osin raakaa ja viime kesän marjapaikoilla varvut edellisvuotta tyhjemmät. Kyllä sieltä silti piirakkamustikat löytää helposti ja pakastukseenkin riittää, jos vähän viitsii kyykkiä mättäillä pidempään.

Samalla reissulla löytyikin kunnon metsämansikka-apajat! Poimin metsämansikoita kunnon annoksen ja kotimatkalla jo mietin, että olisipa pitänyt vähän noukkia kypsimpiä mustikoita kaveriksi. Tuo ajatus tiesi siis uutta metsäreissua.

Kävin vielä keräämässä pari desiä mustikoita, jonka jälkeen etsin luottoreseptini, jolla marja- ja omenapiirakka onnistuu joka kerta oikein kelvollisesti. Eikä tämä resepti mikään salaisuus ole kun alunperin olen tämän jostain netin syövereistä kaivanut vuosia sitten ja hieman tapani mukaan muokannut.

Eli tässä teillekin varsin helpon ja maukkaan marjapiirakan ohje.

Mustikat ja metsämansikat ovat toimiva yhdistelmä.

Marjapiirakka

Pohja

100 g voita 
1 dl hienoa sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

200 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mustikoita/mansikoita/vadelmia/metsämansikoita...

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele pyöreä piirasvuoka.

Aloita pohjasta. Sulata voi ja sekoita siihen sokerit. Yhdistä jauhot sekä leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää ne sokeri-voiseokseen. Vatkaa lopuksi vaikkapa puuhaarukalla kevyesti sekaan kananmunat. Kaada taikina vuokaan ja esipaista noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita maitorahkaan kananmuna ja sokerit. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle mielimarjojasi ja työnnä koko komeus uuniin vielä noin 20 minuutiksi.

Saija