Hifistelyvinkki glögin ystäville

Viime viikolla pikkujouluillanvietossa sain maisteltavakseni vaaleaa glögiä, joka ei selvästi ollut ihan sitä perinteistä, kaupasta tölkissä tai pullossa ostettavaa sorttia. Tutut joulun maut ja tuoksut löytyivät, mutta maku oli raikkaan omenainen.

Äkkiseltään en netistä hakemalla löytänyt valmista, kriteerit edes tekstinä täyttävää, glögiä ja siksipä siirryin hakemaan reseptejä, joilla voisin kokeilla onneani.

Kokeilemaani glögipohjaan löytyy ohje täältä.

Näistä se glögipohja sitten syntyi.

Ensimmäisen maistellun kupillisen jälkeen voin lämpimästi suositella kokeilemaan tätä! Pohja syntyy miltei itsestään kun lataa ainekset kattilaan ja pistää munakellon pirisemään puolen tunnin päästä.

Sekoitussuhteella voi säätää mausta itselleen sopivan vahvuista. Itse laitoin noin pari desiä omenamehua ja pikkuisen lorauksen (ehkä noin kolme ruokalusikallista) glögipohjaa. Voi sekoittaa omenamehun lisäksi myös vaikka päärynämehuun.

Tuoksu on jo keittäessä mieletön ja kun saa höyryävän kuuman kupillisen eteensä... Nautinto!

 

Saija