Jäätelöä kotikonstein

Kesä ja jäätelö. Eikös ne ole aika lyömätön parivaljakko? Viikonloppu näyttää ainakin toistaiseksi varsin kesäiselle joten eiköhän ole jätskinsyöntikeli kohdillaan!

Nappaa tästä supernami jäätelöohje talteen. Vaatii tosin jäätelökoneen onnistuakseen.

Lakritsijäätelö

3 keltuaista
0,5 dl sokeria
200 g lakritsi-sitruunarahkaa
2,5 dl maitoa
0,5 dl lakritsikastiketta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleahkoksi vaahdoksi. Sekoita sekaan maito sekä rahka.  Anna olla tovi jääkaapissa, jotta seos on varmasti viileää ennen jäätelökoneeseen laittamista. 

Kaada seos ohjeen mukaan viilennettyyn jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä kunnes jäätelö on valmista. Omalla koneellan meni noin 20 minuuttia. 

Kumoa jäätelö pakastuksen kestävään rasiaan ja kaada päälle lakritsikastike. Sekoita huolimattomasti, jotta kastike jää osittain raidoiksi jäätelön sekaan. Laita pakkaseen ja anna olla siellä niin pitkään kun maltat - tunti tai kaksi riittää.

Tästä annoksesta tulee hieman alle litra valmista jäätelöä.

Jos et perusta lakunmausta, voit korvata makurahkan jollain itsellesi mieluisammalla (sitruuna, appelsiini, kuningatar, minttusuklaa...) ja vaihdat kastikkeen kinuskiseen/suklaiseen tai hilloon tai jätät vaikka kokonaan pois.

Ja jos haluat vaniljajätskiä, siihen ohje alla.

Vaniljajäätelö

3 keltuaista
1 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
1,5 tl vaniljasokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kuten lakuohjeessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri astiassa ja lisää se keltuaisvaahtoon yhdessä maidon ja vaniljasokerin kanssa. Anna kylmentyä hetki jääkaapissa.

Kaada tämäkin seos jäätelökoneeseen ja annan pyöriä kunnes seos on tarpeeksi jähmeää. Tässäkin omalla koneella menee se 20 minuuttia tai hieman yli.

Kumoa jäätelö pakastimen kestävään rasiaan. Voit sekoittaa sekaan oikeastaan mitä vaan; suklaarouhetta, valmiskastiketta, marjoja, hedelmiä, karkkeja... (Minun suosikki on Daim-rouhe!) Tai pakasta jäätelö sellaisenaan ja tarjoillessa voit lisätä mieliherkkujasi jäätelön kaveriksi.

Tämäkin annos tekee valmista jäätelöä noin litran verran.

Ei muuta kun lusikoimaan!

Lakujädeä marengin, lakritsikastikkeen ja mustikoiden kanssa. Marenkia koska, mihin muuhun nyt olisin käyttänyt ne jäätelöön tulleiden keltuaisten takia yli jääneet valkuaiset?

 

Saija