Jotain, mitä odottaa

Hejssan!

Kliseinen sanonta sitä jaksaa paremmin kun on jotain, mitä odottaa on nyt enemmän kuin paikallaan. 

Loppusyksystä asti olemme puolihuolimattomasti pyöritelleet ajatusta seuraavasta lomareissusta ja sen ajankohdasta. Mielipiteet meillä asuvan miehen kanssa ovat olleet eroavaiset ja toki myös mahdolliset, ilman järkyttävää järjestelyä onnistuvat loma-ajankohdat ovat hieman toisistaan poikkeavia. Siispä minä päätin lomareissun mitaksi viikon ja mies kohteen. Ajankohta määräytyi poskettoman edullisen Matkamessu-tarjoushinnan perusteella sekä sillä, että molemmille järjestyi loma kyseiseen saumaan.

Valikoitunut kohde on ollut aina hyvin kiehtova muttei mikään 'pakkomielle'. Vasta oikeastaan nyt kun eilen melko extempore varatut lennot ovat plakkarissa, tuntuu, että tuonnehan olenkin oikeastaan aina halunnut! Mies on aiemminkin käynyt samaisessa kaupungissa, mutta nähtävästi tykästyi sen verran, että uusintakierros kiinnostaa. Ja puhutaanhan sen kokoluokan citystä, että ehkä näkemistä ja kokemista riittää ihan vaikka siellä asuisi. En osaa jotenkin edes hahmottaa, miten isosta paikasta onkaan kyse! Ymmärrykseni mukaan TOSI isosta.

Onneksi ystäväpiiristä löytyy aiemmin kohteessa käyneitä, jotta saadaan varmasti hyviä vinkkejä hotelleista, ravintoloista, ostospaikoista ja niin edelleen. Reissumme kestää noin viikon eli taatusti kunnon "aktiiviloma", jotta saadaan perillä vietettävä aika hyödynnettyä mahdollisimman tarkkaan ja monipuolisesti lomakohteemme antimista nauttien.

Miehellä olikin jo selvät sävelet ja pitkä lista kiinnostavista kohteista eli ehkä minunkin pitää alkaa kaivella omia vaatimuks...ehdotuksiani. Tarvinnee kysellä naisnäkökulmaa tueksi ettei mene ihan äijämeiningin perässä juostessa koko viikko! Shoppailemaan vaadin pääsyä ehdottomasti, koska tuolla sitä valinnanvaraa varmasti riittää niin, että maalaista hirvittää. Lähtee lapasesta, tiedän sen jo valmiiksi eli matkaan on pyrittävä mahdollisimman tyhjällä matkalaukulla, jotta tilaa (omille) tuliaisille on varmasti riittämiin. (Onneksi on miehen matkalaukku, jonne aina mahtuu...)

Alkutervehdyksestä huolimatta kohteemme ei ole rakas naapurimaa Ruotsi. Hieman pidemmän matkan "joudumme" tekemään, jotta pääsemme tallailemaan alati elämää sykkivän suurkaupungin kaduille, pilvenpiirtäjien katveeseen.

New York, get ready!

Vapaudenpatsasta katsomaan livenä. (Kuva: pixabay.com)

 

Saija