Kakkukokeilu vol tsiljoona

Puolukkamoussekakku

1 valmistorttupohja
n. 1/2 purkkia makeutettua maitotiivistettä karamellisoituna
1-2 dl puolukoita

3 liivatelehteä
n. 1,5 dl puolukkasurvosta
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

2 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria
1/4 dl vettä

Leikkaa torttupohja irtopohjavuokaan sopivaksi ja aseta pohjalle. Voit halutessasi kostuttaa pohjaa hieman sokerivedellä. Saa myös toki tehdä oman sokerikakkupohjan, mutta minulla sattui olemaan yksi torttupohja valmiina joten hyödynsin sen.

Levitä maitotiivistettä pohjan päälle oman maun mukaan. Itse laitoin melko reilusti - on se vaan niin syntisen hyvää! Ripottele kokonaiset puolukat maitotiivisteen päälle - näitäkin maun mukaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Lämmitä puolukkasurvos mikrossa ja lisää siihen liivatteet. Sekoita puolukka-liivateseos kerman joukkoon pienen jäähdyttelyn jälkeen.

Valmista marenki italialaisittain. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Keitä tomusokeri ja vesi liedellä 121 asteeseen ja kaada liemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt.

Sekoita kerma-puolukkavaahto ja marenkivaahto keskenään varovasti nostellen. Kaada seos irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia - minä pidin yön yli. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Saa nauttia!


Maukasta lauantaita!

 

Saija