Kätevän emännän lauantai

Hola amigos!

Mitä tänään syötäisiin? -kysymykseen vastaus oli meillä tänään tortillat.

Minua paremmin tuntevat tietävät, että viihdyn keittiössä ja pidän niin leipomisesta kuin kokkaamisestakin ehkä enemmän kuin useimmat muut - kiitos äidin ja mummon. En väitä, että olisin kummassakaan lajissa järin taitava, mutta intoa on ainakin sitten niiden puuttuvien taitojen edestä. Eli siksipä kaivelinkin netin syövereistä tortillalettujen ohjeen ja siitä se ajatus sitten lähti.

Päätin lähestyä kotitekoisia tortillalettuja tällä Myllyn Paras -ohjeella. Ja voin kertoa, että meillä ei tämän jälkeen syödä teollisesti valmistettuja lättysiä kuin ääritapauksissa! Nämä itsetehdyt pesevät kaupasta ostetut ihan 6-0. Paljon paremman makuisia vaikka aineksista ei oikein mikään maistu miltään yksinään. Eikä mahaan mahtunut täytteineen kuin kaksi lättyä - kovasti täyttävämpiäkin. Avomieskin antoi tunnustusta onnistuneista tortilloista eli näin täytyi olla kelvollisia!

Pelkäsin hienoisesti, että reseptin valmistusohjeineen ollessa noin käsittämättömän helpon kuuloinen, onkin käsissä katastrofin ainekset kun tarttuu toimeen. Kerrankin epäluulo osoittautui vääräksi ja kaikki sujui niin mallikkaasti, että kyllä olisivat Strömssössäkin kateellisia tästä suorituksesta! Kauniin pyöreitähän noista letuista ei toki tullut, mutta jäipähän jotain petrattavaa ensi kertaan.

Suosittelen muitakin kokeilemaan! Helppoa kun heinänteko, mutta paljon nopeampaa.

Niin ne tortillaletut valmistuivat.
Eiku syömään!

Ja jottei olisi mennyt kaunis kesäpäivä ihan hellan ääressä kökkimiseen, käväisin poimimassa päivällä mustikoita. Samalla reissulla kipaisin katsomassa löytyisikö samoilta nurkilta myös kantarelleja ja jätin marjaämpärin odottelemaan kotiin vievän polun viereen. Ei löytynyt sieniä, mutta niiiiiin mahdottoman isoja mustikoita (ja paljon), että huomenna on taas lähdettävä sanko heiluen metsään. Lisäksi tein valtaisan havainnon mustista torvisienistä ja yhdellä puhelulla löytyi niillekin innokas ottaja. Jätin vielä kasvamaan, mutta josko ensi viikolla kävisi ne keräämässä ellei joku muu sienestäjä ehdi ensin!

Superfoodia.

Nyt kävi "käsky" lähteä mato-ongelle. Käytiin myös eilisiltana ja mikäpäs siellä on veneessä istuksiessa ja onkea järvessä uittaessa kun aurinko paistaa ja kesäkeli hellii. 

Mukavaa lauantai-iltaa. :) 

 

Saija