Kauan kaivattu, hartaasti odotettu

Maanantaista alkaen vietän (ainakin omasta mielestäni) ansaitusti kesälomaa - ihan neljä kokonaista viikkoa. Melko, sanoisinko, rivakkatahtisen kevään ja kesän jälkeen huili tulee tarpeeseen - aamukampaa on henkisesti harvennettu odottavaisin mielin ja joka käänteessä on muistettu mainita loman alkamisajankohta. Kysyttiin sitä tai ei.

Ehken ihan koko neljää viikkoa kykene vetämään lonkkaa ja kivoja aktiviteetteja onkin jo suunniteltu - lisää suunnitellaan jos/kun siltä tuntuu. Pääasia, että pääsee sopivasti irti tavallisista arkirutiineista ja voi unohtaa kellon sekä kalenterin pieneksi toviksi.

Vaikken mitään suoranaista listaa ajatellut teille laatia, kerron kuitenkin muutamat maistiaiset siitä, kuinka aion saada aikani lomalla kulumaan.

Jottei menisi loman aloitus silkaksi haahuiluksi, ensimmäisellä viikolla mennään riennosta toiseen liki tukka putkella. Lomamoodiin heittäytyminen on taattu - eipähän jää arjen pölytkään pyörimään jalkoihin.

Heti sunnuntaina surautetaan meillä asuvan miehen kanssa Joensuuhun Ilosaarirockiin. (Eka kerta!) Tiistain ja keskiviikon vietän merellä ystäväni kanssa "akkojen reissulla". Suuntamme on Tallinna eli kiintiöulkomaanreissukin tulee suoritettua. Toiset kun kantavat selkä vääränä alkoholia Virosta kotiintuomisina, meidät tuntien repuissamme painaa kotimatkalle enemmän karkit kuin kaljat. Tai ehkä mimmit yllättää - you never know! Vähintään yhden laatikon siideriä lupaan kuitenkin tuoda koska jurrikärrytkin on hankittu lainaan.

Torstaina ehdin hieman elpyä risteilystä (kyllä sitä reissussa kumminkin rähjääntyy) ja perjantaina suuntana onkin jo Lappeenranta ja ystäväpariskunnan hääjuhlat. Lauantaina kotiudumme siltä reissulta ja sunnuntaina tarkoitus jatkaa matkaa vanhempieni luokse ja sieltä maanantaiksi shoppailureissulle Keski-Suomeen äidin ja tädin kanssa. Toinen "akkojen reissu" siis miltei putkeen!

Siitä eteenpäin onkin päivät täysin vailla suunnitelmia. Mutta seuraava muistilista tehty itselle ja se tulee eittämättä toteutukseen:

  • Tapaa ystäviä!
  • Kokoa kirpparikamoja elokuulle.
  • Siivoa kaappeja - sadepäivinä.
  • Luovu talviturkista sopivan vesistön kohdalla.
  • Poimi mustikoita ja kantarelleja - mutta muista, että pakastimessa on melko paljon viimevuotisia marjoja!
  • Varaa päivä tai pari ja älä tee mitään.
  • Syö herkkuja ja nauti viileitä kesäjuomia - mahamakkaroita voit murehtia syyssateilla.
  • Leivo ja kokkaa.
  • Lue kirjoja, joita jo hyvissä ajoin kirjastosta lainasit.
  • Älä stressaa!

Koitan kertoilla myös lomakuulumisia, mutta voi olla, että koneen ääressä ei tule vietettyä suuremmin aikaa koska töiden aikaan näyttö on nenän edessä jo sen verran, että vapaa-aikana tekee mieluusti vähän muutakin. Mutta tuskin kokonaan blogihiljaisuuteen vaivun. :)

Mukavaa viikonloppua jokaiselle!

 

Saija