Kiitolliset jouluntoivotukset

Heippahei!

Joulu on jo aivan nurkan takana ja vuosi lopuillaan. Kulunut on ollut poikkeuksellisen rankka - minulle ja useammalle lähipiirissäni. Joskin toisaalta myös antoisampi ja opettavaisempi kuin moni edeltäjänsä.

Vähän toki hävettää puhua omalla kohdalla rankasta vuodesta, mutta sanotaanko, että helpompiakin vuosia on ollut.

Vaikka takki tuntuu hetkittäin tyhjältä ja koko vuoden energiavarat kuluivat loppuun ehkä jo lokakuussa, on lisäenergiaa tankattu arjen pikkuiloista ja onnistumisista.

Vuoteen on mahtunut siis monta mukavaakin asiaa, elämää rikastuttanutta sattumusta ja uusia ihmisiä, joista osa on osoittanut korvaamattomuutensa jo hyvin lyhyessä ajassa. Tukiverkko on se, jota ihminen tarvitsee jo ilman sen dramaattisempia mullistuksia. Sen olen oppinut ja ymmärtänyt.

On vuoteen sopinut niitäkin hetkiä, joita en vaihtaisi pois, vaan antaisin ihan ilmaiseksi. Osa niistä on kovettanut, osa pehmittänyt, ja opettanut kantapään kautta. Joinain hetkinä, kun itku on kuristanut kurkussa ja on tehnyt mieli nostaa käsi pystyyn, ei virheen, vaan luovuttamisen merkiksi, on aina jostain löytynyt se viimeinen sinni, jolla on punnerrettu itsensä takaisin pinnalle.

Vuosi on siis sitkistänyt ja olen oppinut itsestäni enemmän kuin useampana vuotena yhteensä. Lisäksi pikkutsempillä pikkuhiljaa saanut oivaltaa, että pystyn aika moneen sellaiseen asiaan, johon en olisi uskonut ikinä kykeneväni.

Tämän oman, hieman varaslähtöisen vuosikatsauksen myötä nostan blogini pitkän hiljaiselon päätteeksi määrittelemättömäksi ajaksi telakalle. Onhan tauolle jäänti nyt niin muodikastakin. :)

Ehkä palaan takaisin sitten kun into ja palo kirjoittamiseen palaa ja löydän energian paneutua tähän blogiharrastukseen paremmalla sykkeellä. Toistaiseksi blogin olemassa olo lähinnä harmittaa kun ei saa sisältöä aikaiseksi. Onneksi voin jatkaa lukijana jatkossa ilman pintaan pulpahtelevaa huonoa omatuntoa.

Kiitän teitä superihanat lukijani koko sydämestäni ja toivotan kaikille oikein lämmintä joulunaikaa ja iloa, riemua sekä onnistumisia vuodelle 2018.

-Saija