Maissihiutalekanaa lisukkeilla

Useammassa kodissa maissihiutaleet kuuluvat aamupalapöytään ja kana sekä perunat ja salaatit viikottaiseen ruokaympyrään. Pikkuisella vaivalla noista kaikista saa varsin kelvollisen dinnerin vaikkapa viikonlopun ruokapöytään. Helppoa, mutta vie tovin aikaa eli ihan varttitunnissa ei tämä ateria valmistu.

Määrät kannattaa valita ruokakunnan mukaan.

Maissihiutaleilla paneroitu kana

500 g kanafilettä
3 kananmunaa
5-6 dl maissihiutaleita 
suolaa
mustapippuria

öljyä ja margariinia paistamiseen


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. (Vinkki: itse käytin kiertoilmaa eli silloin maltillisempi lämpötila riittää.) Pilko kanafile sopiviksi paloiksi. Riko kananmunat astiaan, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää mausteet. (Mausteita voit myös laittaa vapaasti oman maun mukaisesti.) Murskaa maissihiutaleet lautaselle - ei ihan jauhoksi asti, mutta karkeaksi rouheeksi koska tarttuu siten paremmin kanan pintaan. Kieputa kanapalat ensin muna-mausteseoksessa ja sitten maissihiutaleissa. Paista pannulla reilussa rasvassa nopeasti molemmin puolin, jotta pinta saa hieman väriä. Nosta kanapalat uunipellille ja paista uunissa 15-20 minuuttia palasten koosta riippuen.

 

Rapeat perunaviipaleet

6-7 keskikokoista perunaa
öljyä
suolaa


Pese ja kuori perunat. Viipaloi noin kolmen millin paksuisiksi siivuiksi. Huuhdo viipaleet ja kuivaa ne mahdollisimman hyvin. Levitä viipaleet uunipellillle (itsellä tuosta määrästä tuli kaksi pellillistä), öljyä ne kevyesti pullasutia apuna käyttäen ja ripottele päälle suola. Paista kiertoilmalla (näin tulee taatusti rapsakoita) niin kauan kunnes potut saavat väriä eli noin 15-20 min vajaassa 200 asteessa. Tarkista suola ja lisää valmiisiin viipaleisiin tarpeen mukaan.

 

Savupaprikadippi

0,5 dl majoneesia
sriracha-kastiketta
savupaprikajauhetta
suolaa


Käytä srirachaa ja savupaprikaa oman maun mukaan ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. (Voit käyttää majoneesin tilalla tai kanssa ranskankermaa ja/tai kermaviiliä jotta dippi ei ole niin tuhtia.)

Tarjoa koko komeus vapaavalintaisen salaatin kanssa. Voin melkein vannoa, että maistuu!

Makoisaa sunnuntaita kaikille!

 

Saija