Mausteisen tulinen lihapullakeitto

Kuten jo kebab-päivityksessäni mainitsin, vaihtelua on alkanut kaivata tämän ruokaremontin myötä arkiruokailuihinsa. Salaatti on hyvää, kasvikset ovat hyviä, liha, kana ja kala ovat hyviä, mutta jos niitä syö varsin mielikuvituksettomasti kaksi viikkoa, alkaa makunystyrät kaivata jotain muuta.

Samoista aineksista kun voi kuitenkin tehdä miltei mitä vaan kun vähän malttaa miettiä. Lihapullia on tehnyt mieli jo ensimmäisestä viikosta saakka, mutta suosikkikomboni lihapullat+muusi on vähän hankala toteuttaa ilman maitoa eikä oikein keitetyt potutkaan nyt houkuttele ja kasviksetkin voisi nauttia jotenkin muuten kun salaatin, sosekeiton tai uunikasvisten muodossa.

Siksi kokeileva keittiöni viritteli idean lihapullakeitosta. Olen useamman kerran tehnyt vahvasti maustettua chorizokeittoa ja nyt kun makkarat ovat pannassa, lihapullat saavat hoitaa sattumien roolin. Ei siis mitään superomaperäistä, mutta itselle uusi tuttavuus. Ja saattaapa tämä kokeilu osua toisenkin kerran arkimenuun sinne jonnekin makaronilaatikon, kanakastikkeen, makkarakeiton ja kinkkukiusauksen väliin.

Mausteisen tulinen lihapullakeitto

Lihapullat

400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 pieni sipuli
mausteita (suola, pippuri, chili, mustapippuri...)

Keitto

6-7 isohkoa perunaa
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
n. 10 cm purjoa
2 porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
mausteita (suola, chili, valkosipulijauhe, mustapippuri...)
1-2 tl punaista currytahnaa
(1 pss pakastemaissia)
(n. 100-150 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa)

Valmista ja kypsennä lihapullat oman tapasi mukaan. (Itse jätin sattuneista syistä perinteisesti lihapullataikinaani kuuluvan sipulikeittopussin ja korppujauhot pois.) Pilko kasvikset ja keitä ensin perunoita ja porkkanoita reilussa vedessä suolan kanssa kunnes ovat liki kypsiä. Käytä sillä aikaa loput kasvikset sekä lihapullat pannulla öljyssä saamassa vähän väriä ja lisämakua itseensä. Kippaa kasvikset ja lihapullat pannulta perunoiden ja porkkanoiden joukkoon ja lisää tomaattimurska, maissit sekä mausteita sen verran kun omaan makuun on sopiva. Keittele sen aikaa, että kaikki ainekset kypsyvät riittävästi. Lopuksi nakkaa juusto keittoon ja anna sen sulaa liemen sekaan. (Omasta annoksestani jätin juuston ja maissin pois.)

Ei huaaaano.

Ei se kaunis ole, mutta kyllä tällä vatsansa täytti ihan mielellään.

Tämä maistuu oikein maukkaalta vaikka ulkoilun jälkeen! Mukavaa viikonloppua :) 

 

Saija