Nyhdettyä kanaa eli pulled chicken

Nyhtökanasta olen lukenut ohjeita monesta paikkaa ja syönytkin sitä olen, mutta kertaakaan en ole tätä ennen itse tehnyt. Nyt heräsi kiinnostus kokeilla. Ja jo vain, herkullistahan siitä tuli! Meillä pulled chicken nautittiin tortillalettujen välissä ja jämiä paahdetun leivän päällä sekä salaatissa. Harmittaa tosin kun tuli ostettua valmiit tortillalätyt, ne kotitekoiset olisi olleet vielä paremmat kuten täällä olen hehkutellut.

Tässäpä tulee ohje, jos joku innostuu nyhtökanaa kokeilemaan. Kastikkeen sekä itse nyhtökanan alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta pikkaisen soveltelin niitä tapani mukaan.

Itsekeitetty bbq-kastike

BBQ-KASTIKE

2 rkl öljyä
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
2-3 rkl dijon-sinappia
0,5 dl tummaa siirappia
3 rkl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1,5 rkl savupaprikajauhetta
1 tl säilöttyä chiliä
0,5 tl chilihiutaleita
suolaa
mustapippuria


Kuullota sipuleita kattilassa öljyn kanssa muutama minuutti ja lisää loput ainekset. Chilin, suolan ja pippurin määrän kanssa kannattaa olla varovainen ja laittaa niitä omaan makuunsa sopivasti. Kiehauta seos ja anna hautua noin puolisen tuntia. Soseuta kastike joko sauvasekoittimella tai blenderillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chiliä, suolaa tai siirappia (tai mitä nyt kastikkeesta mielestäsi puuttuukaan). Jos kastike on päässyt liian paksuksi, voit ohentaa sitä pienellä tilkalla vettä.

Tätä syödessä ei juuri hampaita tarvita.

PULLED CHICKEN

1,5 kg broilerin koipireisiä (maustettu tai maustamaton)
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl öljyä
2 rkl savupaprikajauhetta
3 rkl makeaa chilikastiketta
4 dl bbq-kastiketta
(vettä)

Kuullota sipuleita liedellä öljyssä, uunin kestävässä padassa. Lisää kanat ja ota niihin kevyt väri. Ripottele pinnalle savupaprikajauhe ja kaada sekaan kastikkeet. Laita kanat 150 asteiseen uuniin folion tai kannen alla ja anna kypsyä 3-4 tuntia. Lorauta tilkka vettä sekaan jos näyttää, että kana uhkaa kuivua. Kana on valmista kun se hajoaa helposti haarukalla riipiessä.

Ota kanat uunista ja nosta ne pois liemestä. Anna jäähtyä pikkuhetki, poista nahka ja riivi lihat suikaleiksi käsin tai haarukalla. Jos olet oikein viitseliäs: keitä paistolientä kattilassa kasaan ja lusikoi sitä kanan joukkoon. Mikäli et ole viitseliäs: käytä ylijäänyttä bbq-kastiketta. Voit laittaa kanan vielä hetkeksi uuniin ottamaan väriä ja lämpiämään ennen tarjoilua.

Tarjoile joko burgereiden, pitaleipien tai tortillalettujen sekä mielilisukkeidesi kanssa. 

Nyhtökanatortilla kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.

 

Saija