Ohikiitäneet päivät kuvina

Heimoiterve!

Kulunut vajaa pariviikkoinen onkin ollut sellaista haipakkaa, että nyt vasta heräsin siihen etten ole edes kuulumisia ennättänyt kirjoitella! Ja nyt on flunssa asettunut varsin tiukanoloisesti tähän tomumajaan joten kovin pitkällistä ja yhtenäistä tekstituotosta ei tänään synny. Siksi kuvia.

Karkkeja. Lidlistä löytyi vallan mahdottoman hyviä piparmintturakeita. Vähän kuin Menthoksia, mutta jopa ehkä vähän parempia. Kannattaa maistaa!

Valjakko. Käytiin koirien kanssa kahteen pekkaan vetolenkillä. Minä tyydyin istumaan mönkijän kyydissä ja annoin "ohjastamisvastuun" osaavammille.

Flunssan lääkintää. Viikko sitten lauantaina alkoi järjetön kurkkukipu ja sitä jatkuu edelleen. Nyt lisänä yskä ja kunnon nuha. Viime viikon pari sairaslomapäivää eivät riittäneet (jännä juttu) levoksi ja taas ollaan pari päivää huilaamassa terveydenhoitajan kehotuksesta. Annetaan nyt kurkun levätä jotta ei mene joulupyhät kähistessä.

Herkkuruokaa. Tein kenties maailman parasta sosekeittoa! Fetamurujen ja ruisleivän kanssa oli kyllä kieli mennä menojaan.

Opettelemisen aihetta. Tämän joulukalenterin viisauden kun muistaisi itse kukin, vältyttäisiin monelta yhteentörmäykseltä ja erimielisyydeltä sekä turhalta harmilta. On itselläkin opettelemista nähdä asiat kun vain omalta näkökantiltaan.

Ei tuiki enää. Meidän kissaneiti ei kaiketi kauheasti perusta ainakaan jouluvaloista. Aika selkeän puoleinen mielipide.

Suklainen herkku. Pitihän niitä kotiteko-Twixejä kokeilla ja jeskamandeera kun ovat suussasulavia! Ohje löytyy Jannen keittiössä -blogin joulukalenterin luukusta 14. Sen verran äkkimakeita, että ei onneksi ihan kovin isoa palaa pysty yhdellä kertaa syömään. Mutta hyvin on koesatsi huvennut - jopa meillä asuvalle miehelle maistuneet nämä herkut!

Pienissä jouluissa. Pidettiin Anni-ystäväni kanssa meidännäköiset pikkujoulut syömällä ensin yhdessä kummankin suosikkiravintolassa ja nauramalla sen jälkeen itsemme lähes tärviölle (tai ainakin ripsivärit poskille) Naurukulkuset-standupissa. Kuvassa Ilari Johansson - Niko Kivelästä unohdin napata kuvan. Mutta paikalla oli siis hänkin meitä viihdyttämässä.

Joululahja. Olen ollut kaiketi melko kiltti menneen vuoden kun jo nyt tonttu toi lahjan! Ei ole kyllä tontut ihan kovin useasti minun lähettyvilläni pyörineet, koska jopa itse vähän kyseenalaistan kilteyttäni tänä vuonna...

Kattilat täynnä puuroo. Jo viikonloppuna teki mieli riisipuuroa, mutta ei oikein ollut sopivaa hetkeä sen keittelylle ja ärsytti jo valmiiksi pohjaan palava puuro... Löysin interwebin ihmeellisestä maailmasta vinkin puuron keittämisestä vesihauteessa. Eihän minulla mitään sopivaa kattilayhdistelmää siihen hommaan ollut, mutta hyvin onnistui tälläkin viritelmällä.

Ja lopuksi vielä ilman kuvaa ihanaakin ihanampi juttu. Veljeni perheeseen syntyi pienen pieni poikavauva, jonka kummin tehtävät saan kunnian ottaa vastaan alkuvuodesta. <3 Täti ja tuleva kummitäti on kyllä niin onnesta mykkä ja soikea, että hui! 

Ihanaa jouluviikkoa kaikille. Toivottavasti pysytte terveinä!

 

Saija

ps. Kansikuvan piparit eivät liity menneiden päivien tapahtumiin.