Omar-piirakka aka Annoin pikkusormen se vei koko käden -piirakka

Viime viikonloppuna miehen kummitytön ja hänen kaksoissisarensa synttäreillä oli kahvipöydässä ihan uusi herkku: Omar-piirakka. Yksi pala riitti viemään kielen ja sydämen.

Ohje on ollut Perhelehdessä eli laitetaan sen toimitukseen sitten ryhmäkanne, kun tämä piirakka koituu turmioksi. On nimittäin mahdottoman hyvää eikä kaloreita oli juuri laisinkaan...

Omar-piirakka (pellillinen)


Pohja
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakojauhetta
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita


Kuorrute
3 dl kermaa
375 g Omar-karkkeja (1,5 pussillista)


Koristeeksi
Omar-karkkeja ja/tai nonparelleja

Huom! Puolikas annos riittää mainiosti pyöreään piirakkavuokaan.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Paista pohjaa 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrute kaatamalla kattilaan kerma ja karkit. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes karkit sulavat kermaan ja seos on tasainen. Alenna lämpötilaa ja keitä vielä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuorrute on valmista kun se jähmettyy nopeasti jääkaapissa (testaa lusikallisella).

Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle ja koristele.

Imelää viikonvaihdetta! :)

 

Saija

 

PS. Viikonlopun aikana tärähtää seuraava NYC-postaus.