Pieniä laatuhetkiä, joita jokainen tarvitsee

Kun yhteen päivään mahtuu paljon elämän tärkeitä ihmisiä ja iloisia asioita, tuntuu maailma hartioilla taas aavistuksen kevyemmältä kantaa. Kulunut alkuvuosi on ollut ehkä yksi elämäni hankalimpia, rankimpia ja kuluttavimpia monellakin tapaa ja siksi nämä pienet hengähdystauot vailla kiirettä ja suorittamista ovat kultaa kalliimpia.

  • Pienen ja supersuloisen kummipoikani puolivuotiskahvit. Enkä ollut tänään ihan yhtä pelottava täti-ihminen ja mitättömän alkujännityksen jälkeen pienimies viihtyi sylissäni ihan pitkän tovin eikä alahuulikaan vapissut. Upeaa seurata kun pieni ihmisen taimi kasvaa ja kehittyy huimin harppauksin.
     
  • Kummitytön 3-vuotissynttärit. Vaikka välimatkaa ei olekaan loputtomasti ja kummityttö perheineen asuu ihan lapsuudenkotini naapurissa, näemme turhan harvoin heidän kanssaan. Mutta tunnelma on aina yhtä mutkaton ja aito kun kohtaamme, vaikka aikaa edellisestä tapaamisesta onkin kulunut, Se, jos mikä, on rikkaus.
     
  • Lapsuudenkoti ja mökkisauna. Jälkimmäinen on aina kesän ykkösjuttu ja tänään ennätin suorittaa tämän kesän korkkauksen. Pitkät löylyt joutavia rupatellessa puhdistaa niin kehon kun mieltäkin. 

Näistä voi ammentaa voimaa ja lisävirtaa silloin kun kaikki tuulimyllyt taas pyörivät vastaan. Toivottavasti silloin muistan ja saan palautettua tämän kiitollisuuden tunteen mieleeni.

Ja jo eilen rakkaimman ja tärkeimmän ystävän kanssa käyty pitkä nettikeskustelu muistutti jälleen siitä, että minulla on olemassa tukevampi turvaverkko kun aina muistankaan, joka varmasti kannattelee jos sellainen tilanne tulee. Vaikka sitä hetkittäin tuntuukin, että on yksin koko maailmaa vastaan, on onneksi se pieni, mutta sitäkin sinnikkäämpi lähijoukko, joka seisoo rinnalla. Aina.

Kuva: Pixabay.com

Harmi kun en eilen ottanut talteen Facebookissa silmiin sattunutta ja kuin nenä päähän näihin tunnelmiin sopivaa mietelausetta sisältänyttä kuvaa. Mutta viesti oli vapaasti mukaillen: "Kaikki järjestyy", toteavia ihmisiä tärkeämpiä ovat ne, jotka seisovat rinnallasi kohtaamassa vastoinkäymiset.

Muistetaanhan olla kiitollisia pienistä laatuhetkistä sekä tukiverkostoistamme, ja kannatella heitä, jotka sitä tarvitsevat.

 

Saija