Ribsit grillissä

Nyt tuleekin ohjeita sarjatulella kun huomasin, että olen valmistellut teitä varten jo useampiakin kesäisiä reseptejä jaettavaksi. Vaikka, onhan (grilli)kesää vielä jäljellä, onhan??

Tässä kunnon äijäilyohje - vaikka nämä maistuvat takuulla naisillekin. Montaa ainesosaa ei tässä ohjeessa (reseptiä tästä ei saa hyvällä tahdollakaan) ole jos menee helpoimman kautta - kuten minä tein ja lopputulos oli oikein syömäkelpoinen. Mikäänhän ei estä maustamasta ribsejä itse ja tekemästä myös bbq-kastiketta omassa keittiössä. Kotitekokastikkeeseen löytyy ohje vaikka täältä.

Nyt kuitenkin nappasin valmiiksi maustetut ribsirivistöt kaupasta ja maustekastikekin suoraan kaupan hyllyltä. Tavoitteeni oli pulled porkin tapainen, mehevä ja suussasulava possuribsi, josta lihat liki tippuvat irti. Ja tavoite täyttyi juuri tismalleen.

Ribsit

n. 1 kg porsaan spare ribsejä valmiiksi maustettuna
bbq-valmiskastike


Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen.

Kiedo ribsirivistöt (3-4 kappaletta) yksittäin suht tiukkaan folioon. Asettele pötköt uunipellille ja työnnä uuniin. Sitten odotat, odotat ja odotat. Kolmisen tuntia. Kannattaa parin tunnin jälkeen kokeilla haarukalla kuinka kypsää liha on - haarukan piikkien pitäisi upota luiden välistä suht vaivatta. Ribseissä on eroja ja ohuemmat&pienemmät kypsyvät nopeammin - surprise!

Kun riittävä kypsyys on saavutettu, ota lihat pois uunista  ja anna vetäytyä pieni hetki. Kaiva ne sitten esiin folioista. Voit jättää ne odottelemaan grillausta myöhemmäksi tai viedä ribsit liki suoraan uunista grilliin.

Kypsennystä ribsit eivät grillissä enää vaadi eli riittää kun sivelet ne kastikkeella ja lämmität kunnolla molemmin puolin. Voit tehdä kastikkeella valelun pariin kertaan jos pidät erityisen "tahmaisista" ribseistä etkä pelkää, että sormet ja suupielet sotkeutuvat tätä grilliherkkua nauttiessa.

Maukkaat ribsit maistuvat vihersalaatin ja patongin kanssa tai täysimittaisen grilliherkkukavalkadin osana. Näitä syödään jälleen ainakin meillä tänä viikonloppuna!

 

Saija

 

Ps. Muistattehan, että blogillani on Facebook-sivu sekä minut ja blogini löytää Instagramista nimellä @saijalii. Postauksen alla olevaa tähteäkin saapi klikata/tökätä jos jutussani oli rahtuakaan jotain tähdellistä (ehe-ehe). :)