Supermakea pääsiäispiirakka

Kuten edellisessä postauksessa lupailin, lyödään nyt heti perään toinen resepti. 

Testasin kiirastorstai-iltana ensimmäistä kertaa jo useamman vuoden (?) takaista hittiherkkua, kinderpiirakkaa. Jos ohjeessa on sokeria, rasvaa ja suklaata, sen täytyy kyllä oikeastaan ihan pakostakin olla hyvää. Ja olihan se!

Kinderpiirakka 
(piirakkavuoallinen)

Pohja

100 g margariinia / voita
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta / vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Voikreemi

75 g voita
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

Suklaapinta

150 g maitosuklaa
50 g valkosuklaa

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää sulatettu margariini ja keskenään sekoitetut jauhot vaahtoon. Paista pohjaa 175 asteessa 20-25 minuuttia.

Valmista kreemi vaahdottamalla voi ja tomusokeri ja lisää seokseen vaniljasokeri sekä kananmunan keltuainen ja vatkaa sekaisin. Lisää kreemi täysin jäähtyneen pohjan päälle. Laita pohja kreemeineen jääkaappiin noin tunniksi tai siksi kunnes kreemi on jähmettynyt.

Sulata suklaat mikrossa. Levitä maitosuklaa kreemin päälle - älä siloittele liikoja ettei kreemi sekoitu suklaaseen. Lusikoi valkosuklaa pursotuspussiin ja pursota sitä maitosuklaan päälle raitoina. Marmoroi raidat vetämällä esim. hammastikulla poikittain raitojen yli.

Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi lämmitetyllä veitsellä.

Vinkki: kuuman kahvin kanssa nautittuna erityisen taivaallista!

Niin on hyvää, että tämän täytyy olla rikollista.

 

Saija