Tunnustus, 10 vinkkiä ja haaste

Moimoimoimoi!

Ihkupihku Kiti KIRSIkan kukkia -blogista jakoi blogitunnustuksia ja yksi saajista olin minä blogeineni. Tulipa kerta kaikkiaan hyvä mieli ja hieman "mitä, minäkö muka?"-tunne. No mutta, kuka muu muka? Kiitos Kiti <3

Mutta mistä on siis kyse?

Ajatuksena on blogitunnustuksen ja haasteen saatuaan kertoa, miksi on itse päätynyt kirjoittamaan blogia ja antaa 10 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle. Lisäksi haaste heitetään tunnustuksen muodossa 10 blogille ja niiden pitäjille. So simple? Yep.

Bloggaaminen tarjoaa monia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Valitse houkuttelevimmat ja omimmat. (Kuva pixabay.com)

Menneisyyteeni mahtuu blogi jos toinenkin eli palo päiväkirjamaiseen kirjoitteluun on ollut läsnä jo pidempään. Vajaa vuosi sitten kuullessani alueen ikioman portaalin olevan suunnitteilla, oli ensimmäinen ajatukseni kuitenkin silkka lukijanäkökulma: onpa kiva päästä seuraamaan alueen ihmisten blogeja! 

Melko pian Starboxin muuttuessa niin sanotusti todeksi, kävin keskustelua Starboxin puuhanaisten kanssa, kiinnostaisiko minuakin liittyä mukaan. Vaikka ehdotus luonnollisesti tuntui kivalta, emmin asiaa ja olin kovin skeptinen. Kestääkö intoni ja löydänkö riittävästi aikaa säännölliseen kirjoittamiseen? Keksinkö minunnäköisen teeman blogille? Ja ennen kaikkea: lukeeko blogiani kukaan? Halua mukaan lähtemiseen ei missään kohtaa tarvinnut kyseenalaistaa.

Perinpohjaisen tuumailun jälkeen sain itseni vakuutettua, että kyseessä on kuitenkin vain harrastus enkä ole myymässä sieluani itse Saatanalle. Eikä kukaan jaa sanktioita suvantohetkistä tai jos kirjoittamisinto laantuu jossain vaiheessa tyystin. Ja saan ihan täysin itse päättää mitä, mistä ja milloin kirjoitan - tai olla yhtä hyvin kirjoittamatta. Jos ei tekstiä synny luonnostaan, ei kukaan ole vieressä piiskan kanssa lyömässä tahtia. Tai ainakaan vielä ei ole ollut...

Kun nimi blogille, ja sen myötä varsin osuva teema löytyi kuin varkain, oli päätös blogin avaamisesta syntynyt. Oli sitten lukijoita tai ei, lähtisin kokeilemaan. 

Kiteytettynä syyt bloggaajaksi päätymiseen ovat into kirjoittamiseen, kokeilunhalu ja jonkinlainen itsensä ylittäminen ja (turhien) epäilyksien kumoaminen. Ehkäpä kirjoittaminen on myös jonkinmoista terapiaa, vaikka järin syvällisiin aiheisiin en uppoudukaan. 

Tässä ollaan kuitenkin tunnustus kourassa. Ei ihan huonosti? Ei minusta. :)

Lyhyesti en kyllä näköjään osaa kertoa oikein mitään, mutta yritän nyt pitää vinkit edes maltillisessa mitassa. Paino sanalla yritän.

Hyödynnä luovat hetket ja nauti kirjoittamisesta. Älä suhtaudu pakonomaisesti. (Kuva pixabay.com)

Lisättäköön vielä, etten ole kenties ihan paras ja pätevin ihminen neuvomaan muita (etenkään itseäni kunnianhimoisempia bloggausuran aloittajia), koska suhtaudun bloggaamiseen varsin kevytmielisesti, itsekeskeisesti ja täysin harrastuspohjalta. (Nostan hattua teille kaikille ammattimaisille blogisteille.) Totta kai toivon hartaasti jokaista postausta raapustaessani, että lukijani viihtyvät ja tulevat lukemaan päivityksiäni uudelleen ja uudelleen, mutta ensisijaisesti kirjoitan yksinomaan niistä asioista, jotka ovat itselle rakkaita, tärkeitä ja ajankohtaisia. Siitäkin huolimatta vaikkeivät ne aina kiinnosta ja puhuttele suuria ihmismassoja.

10 vinkkiä:

 1. Anna persoonasi näkyä ja kuulua. Valitse aiheet kirjoittamiselle omien mieltymyksiesi pohjalta.
 2. Älä vertaile itseäsi muihin tai koe alemmuutta. Olet juuri niin hyvä kuin haluat olla.
 3. Unohda trollaaminen, mollaaminen, osoittelu, syyllistäminen, syyttäminen ja tuomitseminen. Erimielisyyksien selvittelyyn on muut paremmat ja tehokkaammat foorumit.
 4. Suhtaudu kirjoittamiseen ja blogiisi rennosti. Ei tämä niin vakavaa ole kuitenkaan. Jännitys näkyy tekstissäsi eli anna mennä vaan löysin rantein!
 5. Seiso kirjoittamiesi asioiden takana. Jos joudut edes kerran miettimään "kannattaakohan tätä kirjoittaa", ei ehkä kannata. Tai ainakin on syytä miettiä, voisiko pointin muotoilla jotenkin toisin. Nuku vaikka yön yli ja punnitse uudelleen, vieläkö olet kirjoittamisen kannalla.
 6. Kunnioita lähipiiriäsi. Kirjoita perheestäsi ja lähimmäisistä vain sen verran kun se on heidän puolestaan ok.
 7. Harjaannu oikeinkirjoituksessa ja kieliopissa. (Täällä yksi, joka yrittää samaa.) Kun ihan vain peruskielioppiasiat ovat hallussa, tekstisi on miellyttävämpää luettavaa. Turha kuitenkaan murehtia liikaa!
 8. Elävöitä postauksiasi kuvilla. Yksi kuva, tuhat sanaa ja sitä rataa...
 9. Otsikointi kuntoon. Houkutteleva, postauksesi sisältöä kuvaava mutta kuitenkin napakka. Ei aina ihan helppo yhtälö, mutta siinäkin taatusti kehittyy. (Sitä odotellessa...)
 10. Ja ehkä se tärkein: Ole oma itsesi. Olet taatusti kaikista kiinnostavin aitona itsenäsi etkä jonkun toisen kanssa saman muotin läpi väkisin puserrettuna. 
Sydämellinen peukku kaikille ihanille kanssabloggaajille. (Kuva pixabay,com)

Sitten siihen erittäin mieluisaan tunnustusten myöntämiseen. Tunnustus haasteineen lähtee upeille SB-kollegoille. Olette supereita!

Lopuksi Kitiltä kopsatut ohjeet kertauksena:

 1. Kirjoita postaus tunnustuksesta.
 2. Kerro kuinka aloitit bloggaamisen.
 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
 4. Mainitse ja linkitä blogi, joka nimesi sinut.
 5. Nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajiksi.

<3

Saija

 

Ps. Kansikuva myös Pixabay.com