Uudet kuteet

Haudihau!

Olen ollut menneessä elämässä melkoinen shoppailija. Vaatekaapit täydentyivät varsin säännöllisesti uusista vaatteista - oli niille todellista tarvetta tai ei. Milloin kiersin paikalliset puodit ja palasin kotiin useamman ostoskassin kanssa ja milloin taas illan hämärinä tunteina kolusin nettikauppoja. Vaatekaapit pursusivat vaatteita ja koskaan ei ollut mitään päälle laitettavaa kuitenkaan.

Viime aikoina on ollut a) rahalla muutakin käyttöä ja b) vähemmän intoa lähteä shoppailukierrokselle tai paneutua verkkokauppojen valikoimiin. Nykyisin kun useimmiten lähtee hakemaan jotain tiettyä vaatetta ja jos sitä ei löydy ensimmäisestä (verkko)kaupasta, mielenkiinto tuppaa lopahtamaan; pärjään niillä vanhoillakin.

Nyt iski kuitenkin sellainen tunne alennusmyyntien alettua, että vaatekaapin valikoimaa voisi hieman päivittää - edellisestä kerrasta kun on jo aikaa. (Ja muuten: seuraavan kerran kun löydän sen harvoin, mutta sitäkin innokkaammin iskevän inspiraation siivota vaatekaapit, pistän KAIKKI yli vuoden käyttämättä olleet vaatteet pois. Ok, säästän kyllä juhlavaatteita vaikka olisivatkin olleet pidempään käyttämättä sikäli kun ovat edelleen käyttökelpoisia.)

Tuottiko shoppailu tulosta?

Jjjep.

Kahdesta verkkokaupasta tilasin yhteensä hieman yli 20 eri vaatekappaletta, joista peilin edessä pyörimisen jälkeen kelpuutin itselleni ihan useammankin. Pari vaihdoin sopivampaan kokoon ja loput lähtivät paluupostilla takaisin.

Jotta projekti ei olisi ollut ihan näin yksioikoinen, huomasin toisessa verkkokaupassa korvaavaa kokoa hakiessani, että ovat ruojat laittaneet lähes kaikki minun tilaamani vaatteet (ja pirusti muitakin) vähintään -50% alennukseen. Sadasosa sekunnin kävi mielessä anna olla, mutta enpähän vaan antanut!

Pakkasinkin siis KAIKKI, yhtä lukuunottamatta (kun ei ollut enää tilattavissa), tilaamani vaatteet palautettavaksi ja tein uuden tilauksen, johon toki ahneuksissani lisäilin vielä muutamia vaatteita sulovilenmäisesti kun halvalla sai. Yllätyksekseni näistä extraostoksista pari oli oikein mukavia!

Pelinaisena odottelin, että uusi tilaus on toimitettu ja saapunut, ja vasta sitten kipaisin viemään asiakaspalautuksen Postin kuljetettavaksi. Vaikka tuskinpa kiinnittävät koko kähmäilyyni mitään huomiota koska uskon tuosta firmasta lähtevän pelkästään yhdessä päivässä sellaisen määrän paketteja, että tällaisiin kukaan tule kiinnittäneeksi huomiota. Silti yltiötunnollisena luonteena tunsin pienen tökkäisyn omatunnossani mutta lompakko kiitti kun säästin tällä useamman kympin.

Tässä muutamia vaatekaappiini kotiutuneita vaatekappaleita:

Trikoota ja neuletta.
Tykästyin tuohon kuosiin.
Pidän vaatteissa sekä kengissä pienistä yksityiskohdista.
Ja löytyipä superiso ja ihanan lämmin huivikin!

Värikavalkadi on kovin tummanpuhuva ja maanläheinen, mutta puolustaudun sillä, että kaikkiin voi yhdistää kirkkaampia värejä joko alaosana tai vaikka alle puettavassa topissa. Haussa oli simppeleitä käyttövaatteita niin työmaalle kun vapaa-ajanmenoihinkin. Siinä tavoitteessa ylitin odotukset ja löysin kriteerit täyttäviä vaatekappaleita, jotka tuskin jäävät kaappiin lojumaan käyttämättöminä.

Vaatteiden lisäksi ostoslistalla on ollut jo viime talvesta lähtien lämpimät, säätä kestävät talvikengät. Viikko sitten viikonloppuna vii-mein-kin lähdin oikein vartavasten kenkäostoksille ja palasin kuin palasinkin siltä reissulta kunnon kengät mukanani! Hankinta lohkaisi suunniteltua suuremman loven tiliin, mutta toivon ostoksen olleen joka euron arvoinen.

Ei varpaita palele eivätkä myöskään kastu näissä kengissä.

 Ja jos joku tiedustelee, mitä tämä kaikki lysti kustansi, otan tämän ilmeen:

Kuva täältä: https://memegenerator.net/instance/50103831

 

Saija