Virittäytymistä jouluun

Tiptaptiptap lauantaipäivään!

Eilen iski tajuntaan, että sunnuntaina vietetään ensimmäistä adventtia ja siitä se virallinen lähtölaskenta jouluun sitten on tavannut alkaakin. Pitkään olin ajatellut, että joulu hiipisi meille vasta viikon päästä, itsenäisyyspäivänä. Toisin kävi!

Jouluvalot pääsivät valaisemaan pihapiiriä jo viikko sitten viikonloppuna. Oli tosin harmillista huomata, että kolmista valoista on osa lampuista pimeänä, mutta josko ne nyt muuten vielä jaksaisivat valaista tämän joulun. Osan toimimattomista lampuista sain onneksi "piilotettua" näkyvistä ja ehkä niihin näkyviin jääneisiin ei muut kiinnitä huomiota kuin minä itse. Yritän kestää. 

Eilen iltana tein maukkaaksi todetulla Tertin kartanon piparireseptillä taikinan odottelemaan jääkaappiin. Aamulla tarrasin innolla leivontapuuhiin ja voi mikä jouluntuoksu levisikään koko kotiin! Ensi kerran pitää muistaa kylläkin laittaa taikinaan jo alun alkaen hieman enemmän jauhoja, jotta piparit säilyttävät vielä paremmin muotonsa.

Ihanan Niin paljon, että riittää -blogin ihanan Annin postaamalla piparisuklaareseptillä tekaisin viikonloppunameja näille herkkupyllyille. Ohje ei tosiaan ole monimutkaisuudella pilattu - suosittelen lämpimästä kokeilemaan! Lajin helppous viehättää taatusti muitakin.

Ja sitten niihin esille kaiveltuihin joulukoristeisiin seuraavien kuvien myötä.

Ihana mainoslahjakumppanimme ilahdutti minua eilen alla olevalla Positiivarit -joulukalenterilla. Mukava piristys muutoin pahasti keljuttaneeseen perjantaipäivään. Harmillisesti kalenterin hohtava pinta ei erotu kuvassa juurikaan ja takana olleen runonkin unohdin kuvata tätä postausta varten - kiva oli kyllä sekin. :D

Joko te muut jouluhöperöt olette antaneet itsellenne luvan joulutohinoihin?

Leppoisaa ensimmäistä adventtia! :)

 

Saija