Ylimääräiset tavarat kiertoon

Tsau!

Kuten vaateshoppailupostauksessani intoilin, seuraavalla vaatekaappien raikkoamiskerralla saavat ne vuosia kaapin perällä nuhjuuntuneet vaatekappeleet lähteä. Reilu viikko sitten iski se vimma kaappien siivoamiseen ihan äkkiarvaamatta ja kannattikin hyödyntää tuo poikkeusolotila.

Annin muistutellessa roskiin-kierrätykseen-kirpparille-metodista, otin itselleni myös muovikassit/laatikot tuota varten ja melko suruttu sulloin tavaraa edellä mainittuihin kategorioihin. Tuloksena puolikas jätesäkillinen roskiin joutavia vaatteita, neljä muovikassillista vaatekeräykseen, yksi jättimäinen muovikassi eteenpäin lahjoitettavaksi ja yksi Ikea-kassillinen odottaa kirpparireissua kun oli Annin kanssa suunnitella ottaa yhteinen kirpputoripöytä tässä talven aikana.

Vaatteiden lisäksi kävin läpi edellisestä kirpparipöydästä myymättä jääneitä tavaroita ja lahjoitin ne kaikki hyväntekeväisyystarkoitukseen. Tavarat ovat kuitenkin ehjiä ja käyttökelpoisia eli uskon niistä olevan vielä jollekin oikeasti tarvitsevalle iloa enemmän kuin minulle niitä kirpparille roudatessa.

Siinä ne odottelee vielä jatkosijoituspaikkojaan.

Vaikka vaatetta lähtikin aika reilusti pois omista hyllyistä, tuntui päällepuettavaa vieläkin jääneen ihan riittävästi. Mutta nyt onneksi sellaisia vaatteita, joita muistan käyttäneeni ihan lähimenneisyydessäkin. Edelleen pysyi kahdessa vaatekaapissa ja yhdessä lipastossa kaikki hyllyt ja laatikot ihan riittävän täynnä eli ehkä ensi kerralla raakataan lisää.

Ei tarvitse jatkossakaan alasti kulkea.

Olen tiukasti sitä vastaan, että mitään ehjää heitettäisiin roskiin eli siksikin monesti jää kaikenlaista ylimääräistä pyörimään omiin kaappeihin ja laatikoihin kun ei oikein tiedä mihin niitä kuskaisi kun ei aina oikein innostu kirpparitouhuistakaan. Siksikin tämä mieleen putkahtanut lahjoittamismahdollisuus ja lahjoituksia ilolla vastaanottavat paikalliset toimijat ovat enemmän kuin tervetulleita. Mieluusti vien jatkossakin itselle tarpeetonta tavaraa vapaaehtoista ja arvokasta työtä tekeville tahoille hyödynnettäväksi. Siitä saa hyvän mielen ja muistutuksen, että on tässä maailmassa vielä hyviäkin ihmisiä, joilla on sydän paikallaan.

 

Saija