Hiusten lahjoittaminen

Oletko sinäkin suunnitellut leikkaavasi pitkät hiukset lyhyiksi? Haluaisitko lahjoittaa hiuksia hyväntekeväisyyteen? Kokosin tähän postaukseen vinkkejä ja oman kokemukseni hiusten lahjoittamisesta.

Kun keväällä suunnittelin hiusten leikkaamista, niin haaveilin siitä, että minulle turhat hiukset voisivat olla ilo jollekin toiselle. Olin kuitenkin siinä uskossa, että värjättyjä hiuksia ei voi lahjoittaa. Onneksi rupesin vielä tarkemmin etsimään tietoa hiusten lahjoittamisesta, sillä minulle selvisi pian, että värjätyt hiukset kelpaavat, jos ne ovat tarpeeksi pitkiä ja värjätty luonnollisella sävyllä.

Iso-Britanniassa toimiva Little Princess Trust -järjestö valmistaa ja jakaa peruukkeja hiuksensa menettäneille sairaille lapsille. Varmistin, että hiukseni ovat sopivia lahjoitusta varten, sitten lähetin heille mustista hiuksistani tehdyn paksun letin, joka oli 25cm pitkä.

Kerroin heille vielä nimeni ja sähköpostiosoitteeni, jotta Little Princess Trust -järjestö sai lähetettyä minulle diplomin hiusten lahjoittamisesta, kun hiukset olivat saapuneet perille.

Minusta on niin ihanaa, että ylimääräiset hiukseni, jotka olivat minulle turhat, ilahduttavat pian jotain lasta ja hänen perhettään. Lahjoitusten avulla joku (usein syöpähoitojen takia) hiuksensa menettänyt lapsi saa luonnollisen, oikeista hiuksista tehdyn peruukin päähänsä.

Lisää tietoa Little Princess Trust -järjestöstä voi lukea täältä

Ohjeet hiusten lahjoittamiseen:

- Letitä pesty ja kuivattu hius ja kiinnitä se molemmista päistä

- Älä käytä hoitoainetta pesun yhteydessä

- Leikkaa letti/letit irti hallitusti tai pyydä kampaajaasi leikkaamaan

- Värjätty hius käy, kunhan se on värjätty luonnonsävyllä

-  Hius voi olla suora tai kihara, myös permanentti käy

- Hiusten tulee olla vähintään 17 cm pitkät

- Letti/letit laitetaan puhtaaseen, suljettavaan pussiin ja lähetetään kirjekuoressa

- Liitä mukaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tämän avulla tiedot saa eteenpäin Little Princess Trust -järjestölle, joka lähettää diplomin lahjoittajille.
 

Voit lähettää hiuksesi Little Princes Trust -järjestölle täältä