Taatusti kaunis ja toimiva huoneilmanpuhdistaja

Olen ostanut muutamia vuosia sitten Lampe Bergerin ilmanpuhdistuslampun, joka neutralisoi epämiellyttäviä hajuja huoneilmasta. Olin lähes unohtanut sen olemassaolon, kunnes jouluinen kinkunpaisto ja siitä uuniin valunut rasva saivat minut jälleen muistamaan tämän ihmetuotteen. Note to self, älä enää koskaan tee pyrolyysipuhdistusta uuniin, jos et voi olla varma, ettei uunin tiivisteisiin ole valunut mitään nestemäistä. Tämä toimenpide nimittäin tuo tässä tapauksessa siniset savut koko kämppään, sillä pyrolyysipuhdistuksen lämpötila on jopa 500 astetta. 

Ensimmäinen toimenpide oli saada pahin käry huoneilmasta, sillä kodin kaikki huoneet haisivat aivan karmealle. Lisäksi seuraavana päivänä oli tulossa vieraita. Tuulettaminen ei kuitenkaan toiminut ja oviakaan ei voinut pitää kovassa pakkasessa pitkään auki. Kokeilimme Lampe Bergeriä, vaikka epäilinkin vielä sen toimivuutta suuressa huonetilassa. Lampun ohjeissa vaikutusaika on 20 min jokaista 10m2 kohti, joten melko pitkään sitä saisi pitää meidän 134m2 talossa. Jonkin aikaa vaikutettuaan (lisäksi olimme levitelleet etikka-astioita ympäri kämppää) haju alkoi kuitenkin pikkuhiljaa haihtua. Se siis toimii oikeasti!

Ensimmäisellä puhdistuskerralla etikka vaikutti luultavasti tehokkaimmin pahimpaan käryyn, mutta etikan haju itsessään on aika kamala. Uuni on jostain syystä haissut toimenpiteen jälkeen joka lämmityskerralla ja nämä hajut olemme saaneet pois ihan pelkällä puhdistuslampulla. Olen antanut pullon vaikuttaa olohuoneessa ja keittiössä n. tunnin-parin verran ja muissa huoneissa tarpeen mukaan. Tänään saimme onneksi selityksen uunin outoihin hajuihin ja se on todennäköisesti menossa kokonaan vaihtoon...

Parasta puhdistuslampussa on tehon ja huumaavan tuoksun lisäksi sen superkaunis ulkonäkö. Pulloa löytyy lisäksi montaa eri vaihtoehtoa ja väriä. Neutraalin pohjaliuoksen lisäksi myynnissä on erilaisia tuoksuvia liuoksia. Tuoksua voi laittaa oman nenän mukaan mausteeksi, mutta myös pelkkä neutraali liuos puhdistaa. Minulla on nyt sitrusmainen tuoksu Verveine, mutta katsoin, että heiltä löytyy myös mm. kanelin ja puuvillan tuoksuisia liuoksia. 

 

Onko joku muu kokeillut tätä ja havainnut toimivaksi? 

- Katja -