Kiitos vuosi 2018 - olet ollut aika mieletön!

Vaikka vuosi ei vielä olekaan ihan päätöksessä ja vielä voi tapahtua vaikka mitä jännää, halusin ottaa jo katsauksen tähän tapahtumarikkaaseen vuoteen. Vuosi on ollut samalla hullun ihana ja raskas, itkettävä ja naurattava ja silti varmasti yksi parhaita!

Marraskuu 2017: Jännitystä ja tonttikauppoja

Vuoden 2018 tapahtumia muistellessa pitää mennä hieman edellisen vuoden puolelle. Marraskuussa 2017 oli jännät paikat, kun odottelimme tietoa hakemistamme tonteista. Tontteja oli useampi jaossa, mutta taustalla huuteli silti pieni pelko siitä, että jäisimme ilman. Mielestäni kokonaisen iäisyyden kestävän odottelun jälkeen saimme kuitenkin kuulla myönteisen päätöksen ja vielä ykkösvaihtoehdostamme! Pistimme heti tämän jälkeen talon myyntiin ja se menikin onneksi viikossa kaupaksi. 

Joulukuu 2017: Muutto ja pohjatöitä tontilla

Vierailimme tontilla usein ja suunnittelimme tulevaa. Mahanpohjassa kutkutteli kaikki se, mitä oli tulossa. Tuleva timpuri kävi myös katsomassa tonttia ja hänen kanssaan suunniteltiin lisää. Kaivuutyöt aloitettiin joulukuussa ja tontti alkoi näyttää oikealta rakennustyömaalta. Vertailimme myös talotoimittajia ja lopulliseen sopimukseen päädyimme melko pikaisen valinnan jälkeen Kastellin kanssa. Iso vaikutus valintaan oli myös kauppiaalla, jonka kanssa oli helppo ja mukava asioida! 

Joulukuun alussa muutimme isovanhempieni vanhaan, sillä hetkellä sopivasti tyhjänä olleeseen asuntoon. Osa huonekaluista ja tavaroista meni myyntiin, sillä kaikkea emme olisi saaneet mahtumaan omakotitalosta kolmioon. Maunosta tuli hetkeksi kaupunkikoira ja se ottikin roolinsa hyvin haltuun. 

Tammikuu: Kylmää kyytiä

Tammikuusta muistan oikeastaan vain sen, että se oli kylmä! Lunta tuli onneksi vain vähän, sillä jouduimme kolaamaan sitä rakentajien tieltä. Loppukuusta pohjat olivat valmiit ja odottelimme jo malttamattomana helmikuussa saapuvia elementtejä. 

Helmikuu: Meille tuli talo!

Jännä päivä koitti 7.2., kun jättimäinen rekka kaarsi tontille ja alkoi nostella seinäelementtejä paikoilleen. Raksa alkoi muistuttaa seinä seinältä enemmän taloa. Helmikuun lopussa pidettiin harjakaiset ja saatiin myös lämpöä katon valmistumisen myötä tupaan. 

Maaliskuu: Pelastava matka

Maaliskuussa rakennettiin, rakennettiin ja rakennettiin. Nyt vasta alkoi paljastua, kuinka paljon omaa hommaa raksalla tulisi olemaan, kun hups, selvisi, että tuli tehtyä ehkä vähän liian suuri talo budjettiin nähden.. Tässä vaiheessa ei paljon naurattanut. Esille tuli myös erilaisia ongelmia ja kaikki ei mennyt ihan niin kuin oli sovittu. 

Onneksi pelastava hengähdystauko tuli maaliskuus lopulla ja lennettiin pääsiäiseksi Teneriffan lämpöön rentoutumaan. Matka oli varattu ja maksettu jo edellisenä syksynä, joten siitä ei onneksi enää tarvinnut stressata. Matka tuli todella tarpeeseen pään nollauksen vuoksi. 

Huhtikuu: Kevään ensi merkkejä

Matkalta tullessa talvi näytti vain jatkuvan. Talolla alkoi kuitenkin näkyä kevään merkkejä, kun lämmin eteläseinä alkoi sulaa lumesta. Kun isot ikkunat vielä lämmittivät ihanasti, oli sisällä mukavan lämmintä pakkasesta huolimatta. Sisällä alkoivat tasoitus- ja maalaustyöt ja saatiin valita jo maalisävyjä seiniin. 

Toukokuu: Kööpenhamina ja materiaalivalintoja 

Toukokuun alussa kannettiin keittiö sisään, huh mikä homma se olikaan! Keittiö odotti toimittajan varastolla ja sieltä se kannettiin ensin autoon ja autosta purettiin talolle. Pönttöuuni muurattiin paikalleen ja se näytti vielä paremmalta, kuin mitä ajateltiin. Toukokuussa päästiin vihdoin selvyyteen myös kylpyhuoneen laattojen väreistä ja koosta. Yllättävää kyllä, laattojen valinta oli ehkä vaikein osuus koko talon sisustusmateriaaleista! Muistan myös elävästi sen, kun toukokuun epätodellisen lämpimänä hellepäivänä (+28C) kannettiin hiki hatussa postin tuomat laminaattipaketit sisään. 

Vuoden toinen matka tehtiin ystäväporukan kanssa Kööpenhaminaan. Tämäkin oli kauan odotettu reissu ja ensimmäinen tällä porukalla, jonka kanssa olemme pitäneet yhtä jo lukiosta saakka. Olimme vuokranneet Airbnb:n kautta huoneiston koko porukalle ja perillä odottikin aivan huikean upea keskusta-asunto kolmella makuuhuoneella. Pidennetty viikonloppu meni hauskaa pitäessä, nähtävyyksiä katsellessa ja shoppaillessa. Ihan parasta!

Kesäkuu: Loppu häämöttää

Kesäkuussa alkoi loppurutistus talolla ja painettiin hommia lähes yötä myöten joka ilta. Hurjan paljon oli vielä kesken ja tuntui, ettei homma lopu koskaan. Uskallettiin kuitenkin jo varata muuttotarkastus kesäkuun loppuun ja Kastellin talonäytös sitä edeltäväksi päiväksi. Tiukoille meni, mutta saatiin n. 20 min ennen näytöstä kaikki valmiiksi! Seuraavana päivänä muuttotarkastus meni läpi ja muuttolupa oli taskussa! 

Heinäkuu: Muutto ja kesäloma

Heti heinäkuun alussa muutettiin ja siinä samassa alkoi kauan odotettu kesäloma! Oli mahtava tunne päästä sisustamaan uutta kotia rauhassa. Lomalla mökkeiltiin ja nautittiin aivan mahtavista helteistä. Testattiin pari uutta ravintolaa Lappeenrannassa, iso peukku Valliravintolalle ja Don Papas:ille! Tehtiin myös pari moottoripyöräreissua ja mies pykäsi ahkerana isäni kanssa terassin valmiiksi.

Elokuu: Töihin paluu ja tupareita

Elokuussa alkoi arki ja tuntui jotenkin tyhjältä hetken aikaa. Tässäkö tämä kesä nyt oli? Onneksi helteet kuitenkin jatkuivat! Elokuussa järkättiin kahdet tuparit uudessa kodissa, kolmannet jäivät vielä syyskuulle. Jostain syystä meillä ei ole yhtään kuvaa kummastakaan, oli kai niin hauskaa, että unohtui? :D  

Syys-marraskuu: Tunnelmointia ja talonmaalausta

Syys-marraskuun voi oikeastaan niputtaa yhteen, sillä loppuvuosi on sujunut rauhallisissa merkeissä. Poltettiin paljon kynttilöitä ja pönttöuunia lämpimän elokuun jälkeen. Ihanaa vaihtelua, vaikka olisinkin toivonut kesän jatkuvan loputtomiin. Maalarit maalasivat talon ulkoa ja saatiin ihana valkoinen sävy seiniin. Lisäksi oli kaikkea pikku puuhaa, joka ei tunnu loppuvan koskaan...

Joulukuu: Joulunodotusta ja Nightwishin keikka

Puolivälissä kuuta tehtiin reissu jouluiseen Helsinkiin katsomaan Nightwishin keikkaa, johon olin aiemmin hankkinut liput miehelle synttärilahjaksi. Keikka oli upea ja välillä pyrotehosteet (räjähdykset) saivat hyppäämään penkistä ilmaan. Oltiin Helsingissä yötä, ihailtiin jouluvaloja ja tehtiin jouluostoksia.

Nyt on 3 yötä jouluun ja ensimmäinen joulu uudessa kodissa tulossa, en malta odottaa! Hankittiin suurin kuusi mitä kaupasta löytyi ja kutsuttiin molempien vanhemmat meille aatoksi. Joululoma tulee niin tarpeeseen! 

Tulikin pitkä teksti, toivottavasti jaksoitte lukea loppuun saakka. :) 

Ihanaa ja lumista joulua kaikille! 

- Katja -