BUJO - Tee oma kalenterisi

Nyt mä sekosin ajattelin itsekseni kun selailin hullun kiilto silmissä neljältä aamuyöllä pinterestistä ja instagramista bullet journal ideoita.

Olin kärsinyt kaksi päivää hirveästä kurkkukivusta. Maanantain ja tiistain välisenä yönä kun en saanut enää unta kipeän kurkun vuoksi, päätin nousta vaikka kello oli vasta tulossa neljä. Takana noin neljä huonosti nukuttua tuntia raahauduin alakertaan juomaan teetä sohvan pohjalle ja selailemaan kännykkää. Olin juuri edellisenä päivänä törmännyt Juosten Kulmilla blogissa ideaan bullet journalista. Vaikutti näpsäkältä mutta en ehtinyt silloin heti perehtymään aiheeseen paremmin. Nyt sitten eksyin kirjoittamaan pinterestin hakukenttään bujo saadakseni paremman käsityksen hommasta. Kipeyden ja vähäisten yöunien sumentavat aivot virkosivat ja silmäni suurenivat selatessani aamuyön pimeinä tunteina kännykälläni mitä ihanimpia ideoita bullet journaleista. 

Suosittelen lämpimästi vilkaisemaan itsekin noita ideoita netistä. Etenkin jos olet listoja rakastavaa tyyppiä, pienen näperryksen ystävä ja/tai henkilö jonka to do -listit lojuvat erinäisissä paikoissa post it lapuilla tai yrität pitää kaiken vaan omassa muistissasi. Kyseessä on siis itselleen kustomoitu kalenteri jonne saa helposti omat to do -listat, tulevat tapahtumat, hoidettavat askareet jne. Multa kuitenkin tuntui unohtuvan jo aika nopeasti se koko homman syvin ajatus (eli se että pointtina on saada omat tehtävät ja tapahtumat helposti ylös) selatessani netistä ihania sivu lay outteja ja koristeluja. Tällänen on saatava!

Kun kello oli vähän yli kahdeksan aamulla olin jo juonut neljä kuppia kahvia, imenyt valtavan määrän inspiraatiota netistä, selittänyt vastaheränneelle miehelleni suu vaahdossa uudesta projektistani ja jättänyt liian monta ääniviestiä aamuyön tunneilla ystävälleni koskien pelkästään bullet journalia. Koska tiedossa oli että viettäisin vähintään yhden, todennäköisesti usean päivän kotona flunssan kourissa päätin käydä välittömästi hankkimassa tarpeet jotta pääsisin väkertämään omaa bujoani saikkupäivien iloksi. Puoli yhdeksään mennessä olin jo Prisman hyllyjen välissä pohtimassa millainen vihko olisi järkevin ja millaiset värikynät ostaisin. Yhdeksältä olin jo työn touhussa keittiön pöydän ääressä.

Nyt parin päivän väkerryksen jälkeen olenkin saanut homman kivasti aluilleen. Isoin haastehan tässä tulee olemaan sen täyttö tulevaisuudessa. Minä kun olen aika helposti innostuvaa sorttia ja innostuessani jostain asiasta saatan touhuta sen parissa montakin viikkoa lähes päättömästi. Kun olen vaikkapa neulonut tai editoinut videoita illat läpeensä kuukauden putkeen, jää sen jälkeen touhu hetkeksi unholaan kunnes taas ennen pitkään innostun siitä uudestaan. Tässä on kuitenkin oleellista täyttää, käyttää ja hyödyntää bujoa jatkuvasti. 

Voi olla että alkuinnostuksen laannuttua kalenterin koristeluun käytetty aika vähenee merkittävästi. Jos kuitenkin saisin käytettyä sitä vuoden niin olisin kyllä tyytyväinen! Vaikka vihkon loppua kohden tyyli vaihtuisikin minimalistisemmaksi.

Ainakin omasta mielestäni bujon paras puoli on juurikin se että jokainen voi tehdä siitä juuri omanlaisensa. Laittaa sinne niitä omia juttuja. Koristella mielin määrin tai olla koristelematta. Seurata säätä, askelia, unta tai vaikka veden juomis tottumuksiaan. Laittaa to do-listoja ja tapaamisia tai täytellä päiväkirjamaisesti ajatuksia. Piirrellä kuvia tai kirjoittaa runoja ja lyriikoita. 

Vihkosta sen verran että päätin itse hankkia tyhjäsivuisen vihkon. Ruudut tai viivat olisi ärsyttäneet. Jos kuitenkin törmäät jossain vihkoon jossa on pisteitä niin sellainen olisi paras. Ei kaunista sivua pilaavia viivoja mutta tasaisesti olevat pienet pisteet helpottavat hommaa huomattavasti olematta kuitenkaan häiritseviä. Itse en Prismasta sellaista löytänyt enkä jaksanut kipeänä parin tunnin yöunien jälkeen lähteä muista kaupoista etsimäänkään. Nyt olenkin sitten niska väärällään silmät ristissä mittaillut viivottimen avulla tasaisia välejä ja piirrellyt viivoja. Jos tämä innostus säilyy niin seuraava vihkoni sisältää ne pisteet!