Bullet Journal 2.0

Viime vuonna aloitin bullet journal projektin mistä löydät kuvia täältä ja täältä. Ensimmäiseksi bujokseni valikoitui täysin tyhjillä sivuilla varustettu vihko jonka käyttämisen huomasin pidemmän päälle aika työlääksi. Viivoja sai olla vetelämässä ja mittailemassa viivottimella koko ajan ja noin neljän kuukauden jälkeen innostus lopahti eikä aikaa sivujen jatkuvalle suunnittelemiselle oikein meinannut riittää. Homma jäikin tauolle kesäksi mutta insta feedessäni vilahteli jatkuvasti toinen toistaan kivempia viikko- ja kuukausi aukeamia ja ideoita bujoon. Liityin bujon aloittamisen aikoihin myös facessa Bullet Journal Suomi sivustoon minkä ansiosta myös facebookkini täyttyi bujo inspiraatiosta (suosittelen muuten liittymään!).

Homma muhi kesän ja syksyn ajan takaraivossa kunnes päätin lähteä tutkimaan Suomalaisen valikoimaa ja etsiä itselleni pisteillä varustettua vihkoa. Nyt onkin käynnistynyt Bullet Journal 2.0 projektini uudella pisteviholla. Nappasin Suomalaisesta mukaani myös ihanat pastellin sävyiset Stabilon tussit (mitkä kyllä vähän ghostaa, mutta tältä ongelmalta ei taida päästä oikein millään konstein pakoon jos tusseilla pelaa..) sekä Frixon merkkisen mustekynän mitä pystyy helposti kumittamaan. Suunnittelin ja täytin innoissani uutta bujoa uudella mustalla kynälläni ja jaoimpa pienen videonkin tekeleistäni aiemmin mainittuun facesivustoon samalla hehkuttaen tuota kumitettavaa kynää. Sieltä tulikin aika äkkiä kommenttia että joo hyvä kynä jos tekstien ei ole tarkoitus säilyä vuosia. Kynän jälki siis haalistuu vuosien saatossa mitä minulle ei todellakaan Suomalaisessa kerrottu! Noh, paniikissa sitten vetelin kuitukärkikynällä jo tehtyjen Frixon tekstien ja viivojen päälle uudet viivat ettei vaan pääse haalistumaan. Olen nyt haalistumisriskistä huolimatta silti kyseistä kynää käyttänyt ja vedellyt sitten tarvittaessa viivan päälle ”pysyvällä” kynällä uudet viivat jotka ei haalistu. Tänään lueskelin sitäpaitsi taas sieltä samaiselta face sivustolta jonkun toisen henkilön mielipidettä että kynä ei kuitenkaan ihan täydellisesti haalistu vuosienkaan päästä ja koko haalistumista vähän kyseenalaistettiin. Mene sitten ja tiedä.. Itse ehkä varuiksi vetelen ainakin osaan ihan kunnon kuitukärkikynällä päälle.

Tällä kertaa olen pyrkinyt pitämään homman suht simppelinä toisin kuin edellisessä bujossa missä suunnittelin jokaisen viikkonäkymän täysin erilaiseksi. Nyt ajatuksena olisi kuitenkin oikeasti pitää bujoilua yllä joten en halua tehdä hommasta itselleni liian stressaavaa. Jos tekee mieli taiteilla niin olen saattanut sitten johonkin aukeamaan satsata vähän enemmän mutta esimerkiksi nyt koko tammikuun kaikki viikkoaukeamat tein suoraan vaan samanlaisiksi ja aika yksinkertaisella näkymällä.

Pistevihko oli ehkä paras ostos vähään aikaan. Viivat on ihanan helppo vetää vaikka ihan vapaallakin kädellä pisteitä seuraten. Olen ainakin tähän asti myös pitänyt linjausta etten ole alkanut mitään kuvia tai tarroja liimailemaan sivuille vaan mennyt hyvin pitkälti Stabiloilla (mitä nyt joulukuuhun käytin puuvärejä kun ei ollut punaista Stabiloa) ja Frixonilla/perus kuitukärkikynällä. Katsotaan miten kauan mennään näin. Vesiväreillä kikkailut nimittäin vähän houkuttelisi kyllä.. :D

Sen enempää turisematta tässä vähän kuvia bujosta mitä otin ennen kuin aloin sitä täyttämään. 

Aloitin bujon marraskuun puolessa välissä joten marraskuulle en antanut ihan hirveästi tilaa. Vetäisin marraskuulle yhden to do -listin ja seuraavalle aukeamalle kaksi viikkoa samaan sivuun. Toimi ihan kivasti.

Joulukuuta värittelin puuvärikynillä. Vasemmalle sivulle tuli tyhjään kohtaan vielä joululahja ideoita ja pakkauslistoja eri joulukuun menoja varten. Joulukuun viikot jatkoivat tuota oikealla sivulla näkyvää hyvin tavallista laatikkoteemaa kahden seuraavan aukeaman verran. 

2017 review aukeaman sain eilen täytettyä. Tykästyin tähän ideaan mihin taisin törmätä jossain Pinterestissä. Tulee muisteltua mennyttä vuotta sitä täyttäessä ja sen kohokohtiin on helppo palata yhdellä aukeamalla. Tätä aukeamaa täyttäessä selailinkin menneen vuoden valokuvia ja täytyy todeta että oli taas mieletön vuosi!

Tein myös muutaman aukeaman verran kaverisivuja jotka pyysin ystäviäni täyttämään. Vähän niinkuin ala-asteella oli kaverikirjoja! Jokainen sai valita tyhjistä kohdista minkä täyttää ja jokaiselle oli omat erilaiset kysymykset. Jälkiviisaana vastaustilaa olisi pitänyt olla enemmän ja miksei aina koko sivua yhdelle kaverille. 

Tammikuun viikot näyttää tältä. Sivun alaosassa vielä tilaa to do -listoille ym.

Oletko sinäkin jo hurahtanut oman kalenterin tekemiseen, menetkö ihan tavallisella kalenterilla vai merkkaatko menot kenties pelkästään kännykkään?