Huvila Kärkisaari

Bloggaajatapahtuman jälkeen halukkaille oli järjestetty yöpymismahdollisuus Huvila Kärkisaaressa. Kaikki paikkakuntalaiset jättivät yöpymispaikat suosiolla kauempaa tuleville mutta lopulta yöpyjiksi ilmoittautuneet joutuivatkin perumaan osallistumisena ja olinkin ainoa joka jäi Kärkisaareen. En tiennyt paikasta etukäteen mitään ja jännityksellä saavuin huvilalle Pappila blogin Ennan kyydillä. En ollut uskoa silmiäni kun eteeni avautui uskomattoman kokoinen kartano missä minä saisin viettää yön ainoana vieraana. 

Sain pienen esittelykierroksen huvilalla ennenkuin vein tavarat huoneeseeni ja siirryin ihanalle rantasaunalle. Pitkän aktiviteetteja täynnä olleen päivän jälkeen en olisi voinut parempaa toivoa. Nautin rauhassa saunan lauteilla löylyistä ja hiljaisuudesta. Löylyjen välissä viilentelin istuskellen saunan terassilla katsellen edessä kimaltelevaa merta. Viihdyin saunalla myöhään jonka jälkeen vietin iltaa vielä laiturilla katsellen auringonlaskua ennenkuin painuin pehkuihin. 

Aamulla heräsin auringonpaisteeseen ja siirryin alas nauttimaan aamiaisen isoilla ikkunoilla varustettuun huoneeseen. Toinen kahvikupillinen olikin jo pakko mennä juomaan ulos. Ihana auringonpaiste, meri ja lintujen viserrys. Mitä muuta voisi toivoa lauantai aamulta? 

Hauska fakta Kärkisaaresta on muuten se että se on rakennettu vuosina 1910-1911 nutikoista eli ylijäämä paloista joita jäi Kotkan höyrysahalta missä lankkuja katkottiin tietyn mittaisiksi. Aikanaan Kärkisaari on majoittanut jopa 60 henkeä mutta nykyään majoitushuoneita löytyy kuusi. Paikka on todella idyllinen ja ehdottomasti vierailun arvoinen! Kärkisaaressa voi käydä lounastamassa, yöpymässä tai vaikkapa vuokrata rantasaunan käyttöönsä. 

Mutta koska kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa niin tsekatkaapa itse millaisissa maisemissa pääsin iltaani viettämään!

 Vielä kerran kiitos Starbox mahtavasta päivästä ja kiitos Kärkisaari ihanasta illasta ja yöpymispaikasta. <3

Lisää Kärkisaaresta löydät täältä (Kärkisaaren historiaa), täältä ja täältä (lounas menu)!