Itsetehty villapaita

En ole aiemmin ollut mikään innokas neuloja. Taisi olla kuitenkin viime syksyä kun innostuin kaivamaan ikivanhat langat ja puikot esiin ja ajattelin kokeilla sujuisikohan se neulominen alkuunkaan. No siitä se ajatus sitten lähti ja neuloinkin varmaan ainakin kymmenen pipoa ja kaulurin!

Tänä syksynä olen taas kaivanut langat esiin. Kun jokunen viiko sitten sairastin puolitoista viikkoa niin siinä oli hyvää aikaa aloittaa joku isompi projekti kuin niitä iänikuisia pipoja joita olen nyt tehnyt melkein kyllästymiseen asti (koska niitä on niin helppo tehdä :D). Olin haaveillut jo pidempään itsetehdystä villapaidasta. Niimpä päätin tarttua haasteeseen!

Katselin joitain tutorialeja youtubesta mutta hyvin pitkälti sovelsin itse. Löysin Prismasta ihanan paksua ja pehmeää lankaa kivoissa väreissä. Ensimmäinen paita oli vaaleansininen. Paitaosasta tuli kuitenkin vähän liian lyhyt ja tiukka kun taas hihoista ihan super pitkät ja julmetun isot muutenkin. Hihaan mahtuisi varmasti ainakin kolme kättä :D

Heti kun sain sinisen tehtyä niin päätin tehdä toisen missä en toistaisi sinisen paidan virheitä. Tästä tulikin tosi kiva! Sopivan pitkä ja löysä. Hihat nyt ovat edelleen aika pitkät vaikka niissä on kymmenen riviä vähemmän kuin sinisessä (siitä voitte miettiä miten pitkät hihat sinisessä paidassa on :D) mutta nämä toimivat kivasti vähän käärittyinäkin. Saa nähdä jos joskus jaksaisin tehdä vielä kolmannen ja ottaisin tekovaiheista kuvat niin voisin tehdä pienen tutorialin tuosta! Oli nimittäin sinällään yllättävän helppo! :)