Joulu

Tekniset ongelmat on vihdoin voitettu ja pääsin palaamaan tänne for real :D Vaikka joulusta on vasta vähän yli viikko niin mietin silti viitsinkö joulusta mitään kuvia enää edes laittaa. Vaikka joulu on kerta kaikkiaan ihanaa aikaa niin jouluhypetystä saa aina niin tuutin täydeltä joulukuun aikana että sen jälkeen on aina ihan kiva jättää taas kaikki jouluhäsellys, joululaulut ja koristeet vuodeksi tauolle.

Tänä vuonna ihmetyksekseni pääsin muutenkin kunnolla joulutunnelmiin vasta aatonaattona. Normaalisti olen kaivanut joulukoristeet esille, huuattanut joulubiisejä kuulokkeista ja koristellut kuusen jo jotakuinkin joulukuun alussa. Tänä vuonna oli jotenkin kaikkea muuta niin paljon että en jaksanut oikein päästä siihen samaan joulufiilikseen mikä minut yleensä joulukuun alussa valtaa. Puolessa välissä kuuta pakottauduin vintille kaivelemaan joulukoristeita mutta sain mukaani vain muutaman hassun koristeen jotka tyrkkäsin esille yrittäessäni luoda edes vähän joulumaista tunnelmaa kotiin. Onneksi itse jouluna oli ihan yhtä jouluinen fiilis kuin aina ennenkin. Ehkä tänä vuonna joulu saapuu taas meille kotiinkin :)

Ajattelin nyt kuitenkin parin kuvan verran jakaa meidän joulua kun nyt vihdoin ja viimein sain nämä käsiteltyäkin. Meidän joulu vietettiin pääasiassa anoppilassa. Lähteminen ja matka oli aikamoista härdelliä ja säätämistä. Jotenkin saatiin siihen kaikkeen pakkaamiseen, siivoamiseen ja kaikkien kymmien pussien ja kassien autoon siirtämiseen kulutettua useampi tunti. Matkalla lunta tuli jotakuinkin vaakatasossa ja kissat huusi kantokopeissaan kuin tapettavat - toinen matkapahoinvoinneissaan vielä päästi pienet puklutkin meidän iloksi. Luojan kiitos perillä odotteli valmiiksi lämmitetty palju missä vietettiinkin ilta kuohuvan kera.

Joulu sisälsi tyypilliseen tapaansa (liikaa) ruokaa ja suklaata, rentoa köllöttelyä, lautapelejä, sukulointia ja viiniä. Tykitettiin yhtenä iltana tunti tolkulla kestosuosikki lautapeliä nimeltä Haaste joka tarjoaa kyllä takuuvarmat naurut ja hauskaa yhdessä tekemistä vähän erilaisen lautapelin muodossa. Itsehän muunmuassa itkin ja nauroin kun yritin epätoivoisesti ammua tuiki tuiki tähtösen melodiaa. :D 

Tämän postauksen myötä jätän joulun nyt suosiolla odottelemaan taas joulukuuta. Pitäisi varmaan nuo muutamat alakertaan asti raahatut joulukoristeetkin siirtää takaisin vintille :D