Keittiön remontti / ennen-jälkeen

Keittiö on ollut tähän asti ainoa huone kodissamme mikä ei ole miellyttänyt silmää ei sitten yhtään. Kaapit olivat tummansiniset mistä johtuen keittiö tuntui todella pimeältä. Muutenkaan tuo sininen ei sopinut tyyliimme saatika muun talon sisustukseen. Seinillä oli kulahtanut vaaleansininen kukkatapetti joka oli muuten vaalentunut ja kulunut vuosien saatossa kun taas liesituuletinta ympäröivän pömpelin kohdalta tapetti oli imenyt rasvaa ja näin ollen tummentunut pahasti. Pöytätasot olivat ok joskin nekin olivat sävyltään hieman sinertävät. Kaakeli oli ihan neutraali tosin aika mitään sanomaton. Joissain kaakeleissa oli kohokuviolla hedelmäkori - ei hyvä.

Olimme haaveilleet jo pidemmän aikaa keittiön remontoinnista. Villeimmissä unelmissa koko keittiö olisi pistetty ihan uusiksi lattiasta kattoon. Sellainen remontti ei vaan olisi ihan halvimmasta päästä. Niimpä päätimme pistää hihat heilumaan ja rempata keittiöstä mieleisemme huomattavasti pienemmällä budjetilla. Keittiön ilme muuttuikin aivan täysin erittäin edulliseen hintaan!

Vaikka olimme keittiön rempasta puhuneet jo pidempäänkin niin tuli se silti aika yllättäen ja osa remontista piti suorittaa aika kiireellä. Eräänä päivänä ollessani töissä mieheni pisti yllättäen viestiä että hän oli päättänyt aloittaa kaappien maalausoperaation!

Päätimme pistää hihat heilumaan ja rempata keittiöstä mieleisemme huomattavasti pienemmällä budjetilla.

Siinä sitten aamuin illoin maalailtiin niitä minkä töiltämme ehdimme. Kun maalausurakka alkoi olla pikkuhiljaa loppusuoralla ja meillä kotona pidettäviin juhliin oli vain viikko aikaa (eli jo maalauksen suhteen alkoi olla hoppu) niin päätettiinkin yks kaks alkaa repiä tapetteja irti! Ehdittiin tapetoida juhliin mennessä yksi seinä uusiksi ja loput ollaan sitten tehtykin kaikessa rauhassa pikkuhiljaa.

Mutta mitä kaikkea me nyt siis sitten teimme?

Maalasimme kaapinovet ja hyllyt

Ostimme valkoista maalia Lokki -sävyssä K-Raudasta. Myyjä sanoi meille että kaapien pintaa ei tarvitse hioa kun pinnan pesee vain ensin hyvin maalipesulla. Lupasi muuten yhden maalikerroksenkin olevan tarpeeksi..

Maalipesun ja ensimmäisen maalikerroksen jälkeen kävi kuitenkin hyvin pian selväksi että yksi kerros ei riittäisi mihinkään. Jouduimme maalaamaan kaikenkaikkiaan neljä kerrosta jotta saimme sinisen oikeasti peitettyä.

Aloitimme ensimmäiset kaapinovet pensselillä mutta onneksi vaihdoimme aika pian telaan jolla homma hoitui paljon nopeammin ja sillä sai tasaisempaa jälkeä.


Tapetoimme

Revittiin vanhat kukkatapetit pois ja iskettiin uutta tapettia pintaan. Ollaan mieheni kanssa aika impulsiivisia ihmisiä ja tosiaan tapetointihomma keksittiin eräänä iltana ja ruvettiin heti hommiin. Ensin ajateltiin että isketään vain maalikerros tapetin päälle. K-raudassa maaliostoksilla sitten päätettiinkin että eipäs maalatakkaan vaan on se järkevämpää hoitaa homma kerralla kunnolla ja vaihtaa tapetti uuteen. Siinä sitten ihan minuutin harkinnalla valkattiinkin jo tapetti ja hetkeä myöhemmin oltiinkin jo kotona täydessä touhussa repimässä vanhoja irti :D

Mieheni hoiti tapetoinnin lähes yksinään. Ehdin vähän auttamaan ensimmäisen seinän kanssa mutta hankalimmat kohdat mieheni oli jopa helpompi hoitaa yksin.

Päällystimme pöydät ja kaakelit

Koska kaikkien pöytätasojen ja kaakeleiden uusiminen olisi ollut vähän turhan tyyristä ja huomattavasti isompi homma niin päädyimme päällystämään sekä tasot että kaakelit DC fixillä. Saimme näin ollen taiottua pöydille marmorisen pinnan ja kaakeleille tumman betonin. Mietittiin kauan että miten kaakelit olisi järkevintä päällystää, vetää kaakeleiden eteen joku ohut tasainen pinta jonka päällystää DC fixillä vai fixata suoran kaakeleiden päälle. Entä olisiko se järkevintä tehdä niin että leikkaa oman pienen palan jokaisen kaakelin päälle vai voiko vetää isompaa palaa joka peittää myös saumat. Päädyttiin (lue: mieheni päätyi) lopulta tekemään isompia liuskoja niin että myös saumat jäivät fixin alle. Koska kyseessä ei ole märkätila eikä koko seinä ole kaakelia niin ei ole vaaraa siitä ettei seinä pääsisi hengittämään tai että kosteutta pääsisi kertymään väliin. Hiustenkuivaajalla sai fixin pehmenemään niin että sen sai paineltua hyvin kaakeleiden saumoihin. Ja mitä niihin kohokuviolla oleviin hedelmäkoreihin tulee niin niitä ei ei edes huomaa tuon elävän DC fixin pinnan ansiosta. :)

Tämäkin homma jäi lopulta aika pitkälti mieheni hoidettavaksi. Oli kuulemma niin hankalaa ja ärysttävää hommaa että never again :D

Pöytätasojen fixaus.

Uusi matto ja keittiön pöytä

K-Raudasta löytyi kiva matto vain 70 eurolla. Tori.fi:sta sen sijaan bongasin kivan keittiönpöydän. Olen haaveillut valkoisesta pyöreästä keittiönpöydästä jo pitkään ja löysinkin vanhan työkaverin myynti-ilmoituksen juuri sellaisesta pöydästä. Muutaman puhelinsoiton ja parin päivän päästä keittiössä komeilikin jo uusi pöytä tuoleineen. Pöytä vaati maalikerroksen ja tuolien pehmusteosa pitänee päällystää uudelleen jossain kohtaa mutta ne menee toistaiseksi tuollaisenaan.

Niin ihanaa kun keittiössä viihtyy ja se istuu sisustuksellisesti muuhunkin taloon. <3

 

Eilen mieheni kiinnitti vielä kaappien alapuolelle led valot jotka eivät ehtineet näihin kuviin. 

Kuvien laatu on mitä on koska kunnollisia ennen kuvia ei tullut otettua remontin alkaessa niin äkisti. Olen penkonut kovalevyä lävitse löytääkseni edes joitain otoksia keittiöstä ennen remonttia ja osa on otettu kännyköillä. Myös jälkeen kuvat tuottivat vähän päänvaivaa valaistuksen suhteen. Siksi osa on otettu illalla kynttelikön valossa ja osa päivällä luonnollisemmassa valossa.