Korujen puhdistaminen

Olen henkilö joka pitää sormuksia jatkuvasti sormissa. Ainoa hetki kun otan sormukset pois on kun menen salille. Etenkin vihkisormukseni on sellaista sorttia että lukuisat pienet timantit keräävät likaa helposti. Jatkuvasti sormusten sormessa pitäminen ja monilla timanteilla varustettu sormus ovat aika haastava yhtälö. Näin ollen säännöllinen puhdistaminen on erityisen tärkeää.

Noh, tunnustettakoon heti alkuun että en ole tähän mennessä ihan hirveästi puhdistellut. Muutamat kerrat olen pessyt fairylla ja vanhalla hammasharjalla mutta siihen se sitten jääkin. 

Vihkisormuksestani oli pudonnut yksi timantti joskus viime vuoden loppupuolella ja käytettiin se kultasepänliikkeessä jossa sormus korjattiin ja putsattiin. Kyselin sormusta hakiessa millä sormuksia olisi järkevin putsata ja sieltä suositeltiin ostamaan sormusten putsauspaketti. Hintaa oli muistaakseni jotain 10e-20e, ei siis todellakaan paha!

Paketissa tulee purnukka mikä on täynnä putsausnestettä ja ripsiharjamainen putsari. Sormukset laitetaan nestepurkissa olevaan koriin ja upotetaan nesteeseen. Korujen annetaan olla nesteessä 2min jonka jälkeen mahdollinen lika irroitetaan vielä harjalla irti. 

Nyt kun vihdoin sain aikaiseksi putsata sormukset oli ero sormuksissani oli aikamoinen. Otin ennen ja jälkeen kuvat mutta harmittaa että tuli vähän eri kulmassa otettua molemmat.. Jälkeen kuvassa valo tulee suoraan sormukseen ja ennen kuvassa vähän sivusta. Noh, jokatapauksessa eron kyllä huomaa. Vaikka valo olisi tullut ennen kuvassa kuinka kohtisuoraa niin ei timantit olisi heijastaneet valoa lainkaan koska niiden päällä oli sen verran likaa.

Jos siis koet että omat korusi kaipaisivat pientä ehostusta niin kannattaa käydä omasta kultasepänliikkeestä kyselemässä vastaavaa tuotetta. Itse aion alkaa säännöllisesti puhdistamaan sormuksia jotta saan ne pidettyä mahdollisimman hyvässä kunnossa ja ennen kaikkea niin kauniina kuin niiden kuuluukin olla.