Mitä tänään syötäisiin? / Kvinoa-silmusalaatti

Aloitin viime vuoden loppupuolella juttusarjan "Mitä tänään syötäisiin" ja itsevarmana julistin että julkaisen uuden postauksen kerran viikossa. Noh, kahden postauksen jälkeen homma jäi :D Päätinkin että jatkan sarjaa mutta ilman turhaa päätöstä siitä miten usein sen teen koska selkeästikkään ei joka viikolla ole aikaa valmistaa siihen aikaa jotain safkaa että siitä saisi valoisan aikaan otettua kuvia tai saatika ole aikaa käsitellä niitä ja kirjoittaa postausta. No mutta, tässäpä nyt olisi pitkästä aikaa Mitä tänään syötäisiin postaus! 

KVINOA-SILMUSALAATTI

Tarvitset:

  • kurkku
  • 2x avocado
  • lehtikaalia
  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • 2dl kvinoaa (kuivamitta)
  • 1 rasia silmusalaattia
  • 1 prk fetaa (yrttimaustettu)
  • oliiviöljyä (halutessasi sitruunan makuista)
  • suola & sitruunapippuri

No salaatin valmistus ei ole rakettitiedettä. Eli ei muutakun pilko ainekset ja heitä kulhoon!

Kvinoa keitetään ohjeen mukaan. Ennen keittämistä kvinoa tulee huuhdella hyvin ja olen keksinyt siihen mielestäni mitä näpsäkimmän konstin! Aiemmin nimittäin yritin huuhdella sitä kulhossa mutta veden pois kaataminen oli vaikeaa kun kvinoa meinasi tulla mukana. Kvinoa on niin pientä että kannen kanssa taiteilukaan ei oikein onnistunut kun kvinoa mahtuu tulemaan kapeastakin raosta mukana. Siivilään pienet kvinoat jäävät kiinni ja osa tulee hyvässä lykyssä läpi. Olenkin nykyään laittanut kahvinkeittimen suodatin osioon pohjalle ensin talouspaperin ja sen päälle suodatinpussin. Laitan kvinoan sinne ja kaadan kuumaa vettä päälle ja annan veden pikkuhiljaa valua läpi. Usein kaadan suodatinpussin täyteen vettä useampaan otteeseen ennenkuin kippaan kvinoat kattilaan. Talouspaperi on hyvä olla pohjalla koska ainakin itselläni suodatinpussi repesi ilman sitä. 

Olen heittänyt kvinoan keitinveteen mukaan kasvisliemikuution tuomaan makua.