PÄRNU

Villa Wesset

Oltiin viikko sitten työporukalla Pärnussa nauttimassa ihan käsittämättömistä keleistä. Jänskätettiin etukäteen millaiset kelit reissullemme sattuu ja kytättiin Forecan ennusteita kuin hullut (ainakin minä :D). Todennäköisin ennuste näytti ihan ok keliä mutta mahdollisuus +14 asteeseen oli ihan yhtä todennäköinen kuin +24 astetta. Planeetat olivat kuitenkin kohdillaan sillä aurinko porotti joka päivä ja kaupungilla terassilla istuessa auringon porottaessa niskaan tuntui lämpö lähes 30 asteelta. Yhtenä päivänä spassa lilluteltuamme otin hetken aikaa aurinkoakin span yhteydessä olevalla isolla terassillakin! Ihanaa <3

Matka oli mitä mahtavin. Muutama päivä meni ilman mitään kummempia suunnitelmia ja lähinnä pyörittiin kaupungilla pysähdellen terasseille viilentävälle tuopilliselle tai käytiin syömässä. Ensimmäisenä päivänä kun takana oli ihan liian vähän unta, liian vähän ruokaa ja pitkät ruokailuvälit löysimme viihtyisän ravintolan minne jäimme syömään. Ensin suppeahko menu aiheutti epäilyksiä mutta onneksi nälissämme emme halunneet jatkaa matkaa askeltakaan ilman ruokaa. Kyseessä oli Hotelli Wesset jonka terassille paistoi aurinko ja saimme nauttia ateriat ulkona. Ruoka oli niin hyvää että melkein tirautin itkut :D Jos vain olet menossa Pärnuseen niin suosittelen todella käymään Villa Wessetissä ja maistamaan pastaa tai ankkaa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa, pasta oli kokonaiset 8e ja ankka 14e. Palasimmekin kyseiseen ravintolaan syömään vielä uudelleen. 

Kun nyt ravintoloista päästiin puhumaan, toinen mainitsemisen arvoinen paikka sijaitsi hieman kauempana kaupungin keskustasta. Olimme itse autolla joten pääsimme tarvittaessa helposti liikkumaan hieman kauemmaksikin. Samalla kun kävimme shoppailemassa Kaubamajakas ostoskeskuksessa ja ottamassa pienet lasersota skabat vieressä sijaitsevassa lasersota parkissa, kävimme myös syömässä Babyback Ribs & BBQ ravintolassa. Paikka sijaitsi Kaubamajakas kauppakeskuksen yläkerrassa. Ravintolassa riitti katseltavaa niin värikkäiltä julistein ja tauluin vuoratuilta seiniltä kuin erittäin houkuttelevalta ruokalistalta. 

Katseltavaa riitti kyllä Pärnussa muutenkin. En ole ikinä ennen Pärnussa käynyt ja ihastuin välittömästi paikan arkkitehtuuriin. Ihanan värisiä taloja vieri vieren, paljon vanhoja rakennuksia ja jokainen talo oli persoonallinen. Käsittämättömän kokoisella biitsillä kelpasi katsella merta ja rantabaarissa siemailla drinkkejä. 

Kannattaa Pärnuseen suunnatessa käydä myös Velgerannan Seiklusparkissa. Vietimme siellä monta tuntia hikoillen puiden latvustoihin rakennetuilla seikkailuradoilla. Aloitimme vaatimattomasti vaikeimmasta radasta jonka aikana kyllä joitain ärräpäitä lenteli kun yritimme selvitä haastavista etapeista :D Hauskaa meillä haastavuudesta huolimatta oli. Etenkin kuvamateriaalille tallentuneille kauhistuneille ilmeille saatiin nauraa jälkikäteen reippaasti.

Vuokrattiin yhtenä päivänä hotellimme pihalla olevilta pyörävuokraajilta pyörä käyttöömme 24 tunniksi. Maksoi kympin ja päästiin helposti liikkumaan pitkin vanhaa kaupunkia. Hotelliltamme käveli keskustaan parikymmentä minuuttia joten pyörän vuokraaminen oli näpsäkkä ja nopea tapa liikkua. 

Seuraavaksi läjäpäin kameraan tallentuneita otoksia. Meinasin iskeä samaan postaukseen kännyköillä otettuja kuvia mutta niitäkin oli niin älytön määrä että totesin järkeväksi jakaa kuvat omiin postauksiinsa. 

Babyback Ribs & BBQ